Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı parça çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2,5 su bardağı un yumuşak bir hamur olacak unu kontrollü ekleyin
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza tereyağ ,pudra şekeri, hindistan cevizi ,sıvı yağ, yumurtayı ekleyip karıştıralım.
Daha sonra unumuzu ekleyip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
En son içine parça çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar yoğuralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp koyalım şekil vermiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyetler olsun❤.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı parça çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2,5 su bardağı un yumuşak bir hamur olacak unu kontrollü ekleyin
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza tereyağ ,pudra şekeri, hindistan cevizi ,sıvı yağ, yumurtayı ekleyip karıştıralım.
Daha sonra unumuzu ekleyip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
En son içine parça çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar yoğuralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp koyalım şekil vermiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyetler olsun❤.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı