Perine onarimi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Perine onarımı nedir?​

Normal doğumdan kalan dikiş izlerinin genital estetik düzeltilmesi, vajina ile makad arası cilt katlantılarının temizlenmesi ve estetik olarak bu genital bölgenin hoş bir görünüm kazandırılması ameliyatına ‘Perineoplasti’ (Perine estetiği) adı verilmektedir.
Perine yırtılması kendiliğinden geçer mi?
Vajina yırtığı kendiliğinden geçer mi? Küçük vajinal yırtıklar genellikle kendiliğinden iyileşebilir. Ancak kanama ve ağrının fazla olduğu yırtıklar muayene ile değerlendirilmelidir. Vajina duvarının tam kat yırtıkları ve uzunlamasına yırtıklar mutlaka cerrahi olarak onarılmalıdır.
Perine nasıl olmalı?
Vajina ile anüs arasındaki cilt katlantılarının alınması ile bu bölge daha düzgün ve pürüzsüz bir görünüm kazanmaktadır. Estetik açıdan ideal bir perinede doğum dikiş izleri ve cilt katlantıları olmamalı, perine açık renkli, düz ve gergin olmalı, mümkün olduğunca anüs-vajina arası perineal mesafe uzun olmalıdır.

Perine derisi nedir?​

Vajina ile anüs arasında bulunan ince derinin olduğu bölüme ‘perine’ adı verilir. Doğumda bebeğiniz dışarı çıkarken bu bölgeye baskı uygular ve birçok doğumda ıkınma aşamasına bu bölgede yırtıklar oluşabilir. Bazen de kadın doğum uzmanları veya ebeler, epizyotomi denilen işlemi uygularlar.
Vajinal yırtık ne zaman iyileşir?
Büyük tuvalete çıkmak ya da vajinada baskı uyandıracak öksürme ve hapşurma gibi hareketler de vajinanızda acının artmasına sebep olabilir. Fakat ikinci haftaya doğru vajinal acınız giderek azalır ve dikişler de iyileşir. Üçüncü ya da dördüncü dereceden yırtılmaların iyileşmesi ise 2-3 haftayı bulur.
Perine yırtıkları nedir?
Perine özellikle normal vajinal doğumlarda bebeğin çıkarken ilk karşılaştığı bölgedir. Kontrolsüz ve zor doğumlarda bu bölgenin yırtılması kaçınılmazdır. Bu nedenle özellikle ilk doğumlarda epizyotomi adı verilen kesi ile perine bölgesinde düzensiz yırtıklar ve fonksiyon bozukluklarının önüne geçilebilmektedir.

Perine masajı kaç dakika yapılmalı?​

PERİNE MASAJI NE ZAMAN YAPILMALI? Perine masajını gebeliğin 36. haftası itibariyle doktorunuza danışarak, haftada iki defa yaklaşık beş dakika süreyle yapabilirsiniz. Masaja başlamadan tırnaklarınızın kısa ve temiz olduğundan, ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun.
Perine bakımı hangi pozisyonda?
Temizlik her zaman önden arkaya doğru yapılmalıdır. Perine bölgesine deodorant ve parfüm sıkılmamalıdır.
Perine masajı kaçıncı haftada başlıyor?
Hamileliğin son 5-6 haftasında haftada bir ya da iki kez bu masajı yapmanız öneriliyor. Vajina ile anüs arasında bulunan ince derinin olduğu bölüme ‘perine’ adı verilir. Doğumda bebeğiniz dışarı çıkarken bu bölgeye baskı uygular ve birçok doğumda ıkınma aşamasına bu bölgede yırtıklar oluşabilir.
 
Geri
Üst