AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Perihan Savaş Kaç Doğumlu Ve Nereli?

theking

Yeni Üye
Perihan Savaş, ünlü bir Türk oyuncu ve şarkıcıdır. Doğumlu olduğu tarih ve nereli olduğu merak edilen konulardandır. Savaş, 1946 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Türk sinemasında ve müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan Savaş, dönemin en popüler sanatçılarından biridir. Kendine has tarzı ve güçlü sesiyle birçok hayran kitlesi oluşturmuştur. Perihan Savaş, başarılı kariyeri ve yetenekleriyle Türk sanat dünyasında adından sıkça söz ettirmiştir. Savaş, hala aktif olarak sahne almaktadır ve sevenleriyle buluşmaya devam etmektedir.
İçindekiler

Kimdir Perihan Savaş?

Perihan Savaş, Türk oyuncu ve şarkıcıdır. Doğum tarihi ve yeri olarak 9 Mayıs 1947 tarihinde İstanbul’da doğduğu bilinmektedir. Uzun yıllar boyunca Türk sinema ve televizyonunda önemli rollerde yer almıştır. Sanat hayatına 1960’lı yıllarda başlamış olan Savaş, birçok dizi ve filmde rol almış ve pek çok şarkı söylemiştir. Oyunculuk kariyerine ek olarak, birçok müzikalde de sahne almıştır.

Perihan Savaş hangi projelerde yer almıştır?

Perihan Savaş, kariyeri boyunca birçok projede yer almıştır. Oynadığı dizi ve filmler arasında “Yılanların Öcü”, “Görgüsüzler”, “Sevgili Düşmanım”, “Şeytan Bunun Neresinde”, “Yılan Hikayesi”, “Köprü”, “Tatlı Kaçıklar”, “Sıdıka”, “Güldür Güldür Show” gibi yapımlar bulunmaktadır. Ayrıca “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Gönülçelen”, “Ay Işığı”, “Hababam Sınıfı Güle Güle”, “Yılanların Öcü” gibi müzikallere de katılmıştır.

Perihan Savaş’ın müzik kariyeri nasıldır?

Perihan Savaş, müzik kariyerine de sahiptir. Birçok şarkı söylemiş ve albümler çıkarmıştır. “Güzel Bir Gün”, “Alıştım Sana”, “Aşk Bu”, “Hayat Bayram Olsa”, “Rüya Gibi”, “Aşkı Ben Yaratmadım”, “Bana Bi’ Şans Ver” gibi şarkıları tanınmıştır. Müzikal kariyeri boyunca birçok konser ve etkinlikte sahne almıştır.

Perihan Savaş’ın ödülleri nelerdir?

Perihan Savaş, kariyeri boyunca kazandığı ödüller ile tanınmış bir isimdir. 1979 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanmıştır. Ayrıca “Yılan Hikayesi” adlı film ile 1983 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır. Sanat hayatı boyunca birçok kez aday gösterilmiş ve takdir edilmiştir.

Perihan Savaş’ın en sevilen karakterleri hangileridir?

Perihan Savaş, birçok karaktere hayat vermiş ve izleyiciler tarafından sevilmiştir. Özellikle “Tatlı Kaçıklar” dizisindeki “Belgin” karakteri, “Güldür Güldür Show” programındaki skeçler ve “Hababam Sınıfı Güle Güle” müzikalinin “Güdük Necmiye” karakteri izleyiciler tarafından en çok sevilen karakterleridir. Bu karakterler, Perihan Savaş’ın oyunculuk yeteneğini ve komedi anlayışını yansıtmaktadır.

Perihan Savaş’ın kaç kardeşi vardır?

Perihan Savaş, kardeş sayısı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. Kamuya açıklanan bilgilere göre, Perihan Savaş’ın kardeşleri hakkında herhangi bir kaynak bulunmamaktadır. Bu konuda net bir bilgiye sahip olunmamaktadır.

Perihan Savaş’ın eğitimi nasıldır?

Perihan Savaş’ın eğitim geçmişi hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. Kamuya açıklanan bilgilere göre, Perihan Savaş’ın eğitimi hakkında herhangi bir kaynak bulunmamaktadır.

Perihan Savaş’ın hangi yıllarda aktif olduğu biliniyor mu?

Perihan Savaş, sanat hayatına 1960’lı yıllarda başlamış ve hala aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. Uzun yıllar boyunca Türk sinema ve televizyonunda önemli rollerde yer almış, şarkılar söylemiş ve müzikallerde sahne almıştır. Dolayısıyla Perihan Savaş’ın aktif olduğu dönemler oldukça geniştir.

Perihan Savaş hangi dizi ve filmlerde rol almıştır?

Perihan Savaş, kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol almıştır. Özellikle “Yılanların Öcü”, “Görgüsüzler”, “Sevgili Düşmanım”, “Şeytan Bunun Neresinde”, “Yılan Hikayesi”, “Köprü”, “Tatlı Kaçıklar”, “Sıdıka”, “Güldür Güldür Show” gibi yapımlarda önemli karakterleri canlandırmıştır. Ayrıca “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Gönülçelen”, “Ay Işığı”, “Hababam Sınıfı Güle Güle”, “Yılanların Öcü” gibi müzikallere de katılmıştır.

Perihan Savaş hangi müzikallerde sahne almıştır?

Perihan Savaş, müzikal kariyeri boyunca birçok müzikalde sahne almıştır. Özellikle “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Gönülçelen”, “Ay Işığı”, “Hababam Sınıfı Güle Güle”, “Yılanların Öcü” gibi müzikallerde önemli roller üstlenmiştir. Sahne performansı ve müzikal yeteneğiyle dikkat çekmiştir.

Perihan Savaş’ın en çok tanınan şarkıları hangileridir?

Perihan Savaş’ın birçok tanınmış şarkısı bulunmaktadır. “Güzel Bir Gün”, “Alıştım Sana”, “Aşk Bu”, “Hayat Bayram Olsa”, “Rüya Gibi”, “Aşkı Ben Yaratmadım”, “Bana Bi’ Şans Ver” gibi şarkıları en çok tanınan ve sevilen şarkıları arasında yer almaktadır. Bu şarkılar, Perihan Savaş’ın müzik kariyerinde önemli bir yer tutmaktadır.

Perihan Savaş hangi ödülleri kazanmıştır?

Perihan Savaş, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmıştır. Özellikle 1979 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanmıştır. Ayrıca “Yılan Hikayesi” adlı film ile 1983 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır. Sanat hayatı boyunca birçok kez aday gösterilmiş ve takdir edilmiştir.

Perihan Savaş, birçok karaktere hayat vermiş ve izleyiciler tarafından sevilmiştir. Özellikle “Tatlı Kaçıklar” dizisindeki “Belgin” karakteri, “Güldür Güldür Show” programındaki skeçler ve “Hababam Sınıfı Güle Güle” müzikalinin “Güdük Necmiye” karakteri izleyiciler tarafından en çok sevilen karakterleridir. Bu karakterler, Perihan Savaş’ın oyunculuk yeteneğini ve komedi anlayışını yansıtmaktadır.

Perihan Savaş’ın doğum tarihi ve yeri nedir?

Perihan Savaş, 9 Mayıs 1947 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Bu bilgi resmi kaynaklar tarafından doğrulanmıştır. Doğum yeri olarak İstanbul’u göstermektedir. Bu bilgiler, Perihan Savaş’ın biyografisinde yer almaktadır.

Perihan Savaş hangi projelerde yer almıştır?

Perihan Savaş, kariyeri boyunca birçok projede yer almıştır. Özellikle “Yılanların Öcü”, “Görgüsüzler”, “Sevgili Düşmanım”, “Şeytan Bunun Neresinde”, “Yılan Hikayesi”, “Köprü”, “Tatlı Kaçıklar”, “Sıdıka”, “Güldür Güldür Show” gibi yapımlarda önemli karakterleri canlandırmıştır. Ayrıca “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Gönülçelen”, “Ay Işığı”, “Hababam Sınıfı Güle Güle”, “Yılanların Öcü” gibi müzikallere de katılmıştır.

Perihan Savaş’ın müzik kariyeri nasıldır?

Perihan Savaş, müzik kariyeri boyunca birçok şarkı söylemiş ve albümler çıkarmıştır. “Güzel Bir Gün”, “Alıştım Sana”, “Aşk Bu”, “Hayat Bayram Olsa”, “Rüya Gibi”, “Aşkı Ben Yaratmadım”, “Bana Bi’ Şans Ver” gibi şarkıları tanınmıştır. Müzikal kariyeri boyunca birçok konser ve etkinlikte sahne almıştır.

Perihan Savaş’ın ödülleri nelerdir?

Perihan Savaş, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmıştır. 1979 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanmıştır. Ayrıca “Yılan Hikayesi” adlı film ile 1983 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır. Sanat hayatı boyunca birçok kez aday gösterilmiş ve takdir edilmiştir.

Perihan Savaş’ın kaç kardeşi vardır?

Perihan Savaş’ın kardeş sayısı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. Kamuya açıklanan bilgilere göre, Perihan Savaş’ın kardeşleri hakkında herhangi bir kaynak bulunmamaktadır. Bu konuda net bir bilgiye sahip olunmamaktadır.

Perihan Savaş’ın eğitimi nasıldır?

Perihan Savaş’ın eğitim geçmişi hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. Kamuya açıklanan bilgilere göre, Perihan Savaş’ın eğitimi hakkında herhangi bir kaynak bulunmamaktadır.

Perihan Savaş’ın hangi yıllarda aktif olduğu biliniyor mu?

Perihan Savaş, sanat hayatına 1960’lı yıllarda başlamış ve hala aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. Uzun yıllar boyunca Türk sinema ve televizyonunda önemli rollerde yer almış, şarkılar söylemiş ve müzikallerde sahne almıştır. Dolayısıyla Perihan Savaş’ın aktif olduğu dönemler oldukça geniştir.

Perihan Savaş hangi dizi ve filmlerde rol almıştır?

Perihan Savaş, kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol almıştır. Özellikle “Yılanların Öcü”, “Görgüsüzler”, “Sevgili Düşmanım”, “Şeytan Bunun Neresinde”, “Yılan Hikayesi”, “Köprü”, “Tatlı Kaçıklar”, “Sıdıka”, “Güldür Güldür Show” gibi yapımlarda önemli karakterleri canlandırmıştır. Ayrıca “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Gönülçelen”, “Ay Işığı”, “Hababam Sınıfı Güle Güle”, “Yılanların Öcü” gibi müzikallere de katılmıştır.

Perihan Savaş hangi müzikallerde sahne almıştır?

Perihan Savaş, müzikal kariyeri boyunca birçok müzikalde sahne almıştır. Özellikle “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Gönülçelen”, “Ay Işığı”, “Hababam Sınıfı Güle Güle”, “Yılanların Öcü” gibi müzikallerde önemli roller üstlenmiştir. Sahne performansı ve müzikal yeteneğiyle dikkat çekmiştir.

Perihan Savaş’ın en çok tanınan şarkıları hangileridir?

Perihan Savaş’ın birçok tanınmış şarkısı bulunmaktadır. “Güzel Bir Gün”, “Alıştım Sana”, “Aşk Bu”, “Hayat Bayram Olsa”, “Rüya Gibi”, “Aşkı Ben Yaratmadım”, “Bana Bi’ Şans Ver” gibi şarkıları en çok tanınan ve sevilen şarkıları arasında yer almaktadır. Bu şarkı

Perihan Savaş Kaç Doğumlu Ve Nereli?

Perihan Savaş 1956 doğumlu ve İstanbul doğumlu bir Türk oyuncudur.
Perihan Savaş, tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapmaktadır.
İlk olarak 1976 yılında “Çöpçüler Kralı” filmiyle sinema dünyasına adım attı.
Savaş, “Bizimkiler” dizisinde canlandırdığı “Sultan” karakteriyle tanınmıştır.
Perihan Savaş, bugüne kadar birçok önemli projede yer almıştır.

Perihan Savaş aynı zamanda bir tiyatro yönetmenidir.
Savaş, 1980’lerde “Türk Sineması’nın İncileri” dizisinde yer aldı.
Oyuncu, “Umut Apartmanı” dizisindeki performansıyla büyük beğeni topladı.
Perihan Savaş, 2019 yılında “Çocuklar Duymasın” dizisinde rol aldı.
Savaş, 2014 yılında “Yılanların Öcü” adlı sinema filminde başrol oynadı.

Geri