Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Performansa gore ek odeme nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Performansa göre ek ödeme nedir?​

Performansa dayalı ek ödeme sistemi (PDEÖS), Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm sağlık tesislerinde uygulanmakta olan, Bakanlıkça belirlenen hizmet sunum şartları ve kriterleri de dikkate alınmak üzere, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli ve verimli hizmet sunumunun teşvik edilmesinin sağlanması amacıyla, görevli …

Performansa dayalı ödeme sistemi nedir?​

Hanley ve Nguyen (2005: 143)’e göre performans dayalı ücret, çalışanın performansına yönelik olarak yapılan değerlendirme sonucuna göre tespit edilen parasal ödülün çalışanın ücretine yansıtılmasıdır.

Performansa dayalı ek ödeme sistemi ne zaman geldi?​

Performansa dayalı ek ödeme sistemi ne zaman geldi?
Bu yasal düzenlemeye dayanılarak 12.05.2006 tarihinde T. C. Sağlık Bakanlığı’na Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanmıştır (T. C. Resmi Gazete, 2006/26166).

Ek ödeme kimlere verilir?​

Bakanlar Kurulunun bu kararı 375 sayılık KHK’nın 5793 sayılı kanunla değişik ek 3. maddesi uyarınca çıkarılmıştır. 375 sayılı KHK’nın ek 3. maddesi uyarınca her ne ad altında olursa olsun, ek ödeme almayan kamu görevlilerine ek ödeme verilmesi öngörülmüştür.

Ek ödeme dağıtım oranı nasıl hesaplanır?​

İlgili yönetmeliğe göre (Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeline Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik) dağıtılacak döner sermaye tutarı, şu şekilde hesaplanır: Önce, hastanenin ödeme yapılacak dönemde elde ettiği (brüt) hasılattan %15 Hazine payı, %5 Sağlık Bakanlığı payı ve %1 Sosyal Hizmetler payı kesilir.

Sağlık Çalışanlarına Ek ödeme kimlere verilecek?​

Sağlık Çalışanlarına Ek ödeme kimlere verilecek?
Yeni düzenlemeye göre, üniversite hastanelerinde Kovid-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele, 1 Nisan 2021’den itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle ek ödeme yapılabilecek.

Rapor alınca ek ödeme kesilir mi?​

Bu durumda; Hastalığınızın sebebi, görev sırasında veya görevinizden kaynaklı bir durum olmadığını düşünerek raporlu olduğunuz bu süreç, ilgili yönetmeliğe göre; mesai içi çalışma süresinden sayılmadığından dolayı, ek ödemeden (performans) yararlanamayacağınız değerlendirilmiştir.
 
Performansa göre ek ödeme sistemi (PDEÖS), sağlık sektöründe çalışanların performanslarına göre belirlenen ek ödemeleri içeren bir sistemdir. Bu sistem, Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm sağlık tesislerinde uygulanmakta olup, hizmet sunum kalitesini artırmayı, verimliliği teşvik etmeyi ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesini amaçlamaktadır. Performansa dayalı ödeme sistemi, çalışanların performanslarına göre değerlendirme yapılarak belirlenen parasal ödüllerin çalışanların ücretlerine yansıtılması şeklinde tanımlanmaktadır.

Performansa dayalı ek ödeme sistemi, 12 Mayıs 2006 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarındaki personele döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılmasına dair yönetmelikle yasal bir zeminde hayata geçirilmiştir.

Ek ödeme, 375 sayılı KHK'nın ek 3. maddesi uyarınca her ne ad altında olursa olsun, ek ödeme almayan kamu görevlilerine verilmesi öngörülen bir uygulamadır. Dağıtım oranı ise ilgili yönetmelik çerçevesinde belirlenmekte olup, hastanenin elde ettiği hasılatın belirli yüzdelik dilimleri kesilerek hesaplanır.

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ise özellikle 1 Nisan 2021'den itibaren geçerli olmak üzere üniversite hastanelerinde Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında görev yapan personele yapılmaktadır.

Raporlu olduğunuz süreçte performansa dayalı ek ödeme almanız mümkün olmayabilir. Çünkü raporlu olduğunuz süreç, mesai içi çalışma süresinden sayılmadığı için performans kriterlerine uygun şekilde değerlendirilemeyebilir ve dolayısıyla ek ödeme kesilebilir. Bu durum, ilgili yönetmeliklerde belirtilen hususlar doğrultusunda değerlendirilmektedir.
 
Geri
Üst