- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.230
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Performans yönetiminin amacı nedir?
Performans yönetiminin amacı, çalışanların motivasyonlarını yükseltmek, işe olan aidiyet ve sorumluluk duygusunu güçlendirmek ve mevcut durumu tespit ederek olunması gereken noktaya varmak için yapılması gerekenleri ortaya koymak ve uygulanmasını desteklemektir.Performans değerlemenin amaçları nelerdir?
Performans değerlemesinin temel amacı, işgörenlerin iş süreçlerini iyileştirmedeki katkılarını saptamak ve onların becerileri oranında sorumluluk üstlenmesini sağlayan bir kültür tesis etmektir [xvii].Performans değerlendirmenin işlevleri nelerdir?
Performans değerlendirmenin işlevleri nelerdir?Woods (1997, s.194), performans değerlendirmenin önemli işlevleri arasında; işgörenlerin eğitimi ve geliştirilmesi; eğitim programlarının ve politikalarının değerlendirilmesi, işgörenleri seçme sürecinin geçerliğinin belirlenmesi gibi önemli işlevleri olduğunu belirtmektedir.
Performans yönetimi neden önemlidir?
Performans değerlendirilmesi ile çalışanların terfi, transfer, işten çıkarma, kariyer planlaması kararları gerçekçi ve adil temellere bağlanmakta, çalışanların kişisel yetenekleri tanınmakta, başarıları ve katkıları belirlenmekte, çalışanların güdülenmesi ve özendirilmesi sağlanmaktadır.Performans yönetim modülü nedir?
Performans yönetimi; işletmenin finansal yapısı dahil olmak üzere tüm kaynakları ile geleceğe yönelik hedefleri doğrultusunda yönetilmesini ve takip edilmesini sağlayan sistemdir.Performans değerlendirme karşılaşılan sorunlar nelerdir?
Performans değerlendirme karşılaşılan sorunlar nelerdir?Performans değerlendirme sürecinde karşılaşılan hatalar; kişisel önyargılar, kontrast hataları, hale etkisi, tolerans ve katılık, ortalama eğilimi, yakın zamandan etkilenme olarak sayılabilir.
Bu yöntemlerin bazıları aşağıdaki gibidir.
- Basit Sıralama Yöntemi. Bu yöntemde tüm çalışanlar rastgele sıralanır.
- İkili Karşılaştırma Yöntemi.
- Grafik Derecelendirme Ölçekleri.
- Davranışa Dayalı Değerlendirme Ölçekleri.
- 3. Davranışsal Gözlem Ölçekleri.
- Kritik Olaylar Yöntemi.
- Ağırlıklı Kontrol Listesi.
- Amaçlara göre yönetim.
Performans neden önemlidir?
Performans neden önemlidir?İşe alımdan sonra deneme sürecinde ve işten çıkışta çıkış sebebini oluşturan “performans” çalışanlar için hayati önem taşımaktadır. Performans değerlendirme uygulamasıyla çalışanların işten çıkarılması, çalışanların üzerinde bir silah gibi kullanan işverenleri ve insan kaynakları yönetimini de ortaya çıkarmıştır.