Performans odevi vermek yasak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Performans ödevi vermek yasak mı?​

Liselerde Performans Ödevi Kaldırıldı Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretimde Liselerde, yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde eklenen performans ödevleri kaldırıldı.

Ilkokulda ödev verilir mi?​

İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda çok yoğun ödevler uygulanmamalı, 10-15 günlük eğitim süreçlerini ölçen ödevler verilmelidir. 4. sınıf gibi akademik öğrenme sürecinin başladığı daha üst sınıflarda bireysel proje ödevlerine geçilebilir. Öğretmen ve ailenin işbirliği içinde olması da çok önemlidir!
Lisede performans ödevi vermek zorunlu mu?
Tüm derslerden her iki dönemde de en az 1 tane performans ödevi alınır ve aynı dönemde teslim edilir. Yani öğrencinin 12 dersi varsa 1. dönem 12 – 2.dönem 12 ödev alıp teslim etmelidir.
Proje ödevleri kaldırıldı mı?
Öğretmen, öğrenci ve özellikle de velilerin beklediği değişiklik nihayet yapıldı. Performans ödevleri uygulamadan kaldırıldı. Velilerden yoğun olarak şikayet alan performans ödevi uygulaması yayımlanan İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’yle resmen kaldırılmış oldu.

Çok ödev veren öğretmen nereye şikayet edilir?​

Milli Eğitim Bakanlığı onun yerine yeni bir şikayet hattı kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı’nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitimle ilgili herkes bu hattı arayarak hizmet alabilir.

2022 8 nisan okullar tatil mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 çalışma takvimine göre, ikinci dönemdeki ara tatil 11 Nisan-15 Nisan 2022 günleri arasında yapılacak.
8nisan okullar tatil mi?
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci, 8 Nisan cuma günü başladı. Öğrencilerin dinlenme şansı yakaladığı ara tatil hafta sonları ile birlikte 9 gün sürecek. İkinci dönemin son ders zili ise 17 Haziran Cuma günü çalacak ve 2021-2022 eğitim öğretim dönemi tamamlanacak.

Geri