Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Performans Degerlendirme ve Performans Yonetimi Nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.234
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Performans Değerlendirme ve Performans Yönetimi Nedir?​

Performans değerlendirme çalışanın performansını yetkinlik, hedef ve diğer veriler tarafından ölçümlemesini sağlar. Performans yönetimi ise daha çok ölçümlenen verilerin kullanılmasını hedefler. Performans değerlendirme daha çok insan kaynakları çalışanlarının sorumluluğunda yönetilir.

Aşağıdakilerden hangisi performans yönetim sisteminin değerlendirilenler açısından yararlarından biridir?​

Aşağıda sistemin değerlendirenler (yöneticiler) açısından yararları özetlenerek belirtilmiştir: Performans değerlendirme yolu ile yöneticiler; planlama ve kontrol işlevlerinde daha etkili olur, böylece çalışanlarının ve birimlerinin performansı gelişir, çalışanları ile aralarındaki iletişim ve ilişkiler daha olumlu …
Performans Yönetimi değerlendirme Sonuçları Nerelerde Kullanılır?​
Performans değerlendirme sürecinin sonuçlarından insan kaynakları departmanları personel planlama, ücret-maaş yönetimi, eğitim-geliştirme ihtiyaçlarının belirlenmesi, iş sözleşmesinin feshi, kariyer planlama gibi İK faaliyetlere ilşikin kararların alınmasında yararlanırlar.

Aşağıdakilerden hangisi performans yönetimi sisteminin performans değerleme boyutuyla ilgili amaçlarından biridir?​

Aşağıdakilerden hangisi performans yönetimi sisteminin performans değerleme boyutuyla ilgili amaçlarından biridir?
Performans yönetiminin temel amaçları üç farklı performans yönetimi boyutu çerçevesinde değerlendirilebilir. İşletmenin verimliliğini artırmak, çalışanların performansını artırmak, ürün ve hizmet kalitesini artırmak, idari kararlara destek olmak performans değerleme boyutuyla ilgili amaçlardır.

Performans değerlendirme sonuçları hangi alanlarda kullanılır?​

Performans değerlendirme sonuçları hangi alanlarda kullanılır?
Performans değerlendirmesinden şu alanlarda yararlanılabilmektedir;
- Personel planlaması
- Ücret- Maaş yönetimi.
- Çalışanların eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi.
- İşten ayırma kararları

Performans yönetimi kavramı nedir?​

Performans yönetimi, günümüzde sürekli biçimde konuşulan ve gittikçe önemini arttıran bir kavram.. Performans yönetimi; firmanın geleceğe yönelik hedefleri ve strateji ile, firmada çalışan yönetici ve çalışanların bu hedefler doğrultusunda yönlendirilmesi ve yönetilmesini sağlayan sistemdir.
 
Performans değerlendirme ve performans yönetimi çok önemli kavramlardır. Performans değerlendirme, çalışanın performansını yetkinlik, hedef ve diğer verilerle ölçme işlemidir. Bu süreç genellikle insan kaynakları departmanı tarafından yürütülür. Performans yönetimi ise ölçümlenen verilerin kullanılmasını hedefleyen bir sistemdir. Performans yönetimi, firmanın hedefleri ve stratejileri doğrultusunda çalışanların yönlendirilmesi ve yönetilmesini sağlar.

Performans yönetimi sisteminin değerlendirilenler açısından yararlarından biri, yöneticilerin planlama ve kontrol işlevlerinde daha etkili olmalarını sağlamasıdır. Böylece çalışanların performansı gelişir, çalışanlarla olan iletişim ve ilişkiler daha olumlu hale gelir.

Performans değerlendirme sonuçları genellikle insan kaynakları departmanları tarafından kullanılır. Bu sonuçlar personel planlama, ücret-maaş yönetimi, eğitim-geliştirme ihtiyaçlarının belirlenmesi, iş sözleşmesinin feshi, kariyer planlama gibi İK faaliyetlerinde karar alma süreçlerinde rol oynar.

Performans yönetimi sisteminin performans değerleme boyutuyla ilgili amaçları ise işletmenin verimliliğini artırmak, çalışanların performansını yükseltmek, ürün ve hizmet kalitesini artırmak, idari kararlara destek olmak gibi hedefler içerebilir.

Performans değerlendirme sonuçları ise çeşitli alanlarda kullanılabilir. Personel planlaması, ücret-maaş yönetimi, çalışanların eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, işten ayrılma kararları gibi konularda performans değerlendirmesi sonuçları kullanılır.

Performans yönetimi, firmanın geleceğe yönelik hedefleri ve stratejileri ile, çalışanların bu hedeflere uygun şekilde yönlendirilmesini ve yönetilmesini sağlayan bir sistemdir. Günümüzde bu kavram giderek önem kazanmaktadır.
 
Geri
Üst