- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Performans Değerlendirme ve Performans Yönetimi Nedir?
Performans değerlendirme çalışanın performansını yetkinlik, hedef ve diğer veriler tarafından ölçümlemesini sağlar. Performans yönetimi ise daha çok ölçümlenen verilerin kullanılmasını hedefler. Performans değerlendirme daha çok insan kaynakları çalışanlarının sorumluluğunda yönetilir.Aşağıdakilerden hangisi performans yönetim sisteminin değerlendirilenler açısından yararlarından biridir?
Aşağıda sistemin değerlendirenler (yöneticiler) açısından yararları özetlenerek belirtilmiştir: Performans değerlendirme yolu ile yöneticiler; planlama ve kontrol işlevlerinde daha etkili olur, böylece çalışanlarının ve birimlerinin performansı gelişir, çalışanları ile aralarındaki iletişim ve ilişkiler daha olumlu …Performans değerlendirme sürecinin sonuçlarından insan kaynakları departmanları personel planlama, ücret-maaş yönetimi, eğitim-geliştirme ihtiyaçlarının belirlenmesi, iş sözleşmesinin feshi, kariyer planlama gibi İK faaliyetlere ilşikin kararların alınmasında yararlanırlar.
Aşağıdakilerden hangisi performans yönetimi sisteminin performans değerleme boyutuyla ilgili amaçlarından biridir?
Aşağıdakilerden hangisi performans yönetimi sisteminin performans değerleme boyutuyla ilgili amaçlarından biridir?Performans yönetiminin temel amaçları üç farklı performans yönetimi boyutu çerçevesinde değerlendirilebilir. İşletmenin verimliliğini artırmak, çalışanların performansını artırmak, ürün ve hizmet kalitesini artırmak, idari kararlara destek olmak performans değerleme boyutuyla ilgili amaçlardır.
Performans değerlendirme sonuçları hangi alanlarda kullanılır?
Performans değerlendirme sonuçları hangi alanlarda kullanılır?Performans değerlendirmesinden şu alanlarda yararlanılabilmektedir;
- Personel planlaması
- Ücret- Maaş yönetimi.
- Çalışanların eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi.
- İşten ayırma kararları