AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Performans degerlendirme toplantisi nedir?

Editör

Yeni Üye

Performans değerlendirme toplantısı nedir?​

Performans değerlendirmesi, yöneticilerin çalışanın iş performansını değerlendirdiği, güçlü ve zayıf yönlerini belirlediği, geri bildirim sundukları ve gelecekteki performans için hedefler koydukları resmi bir değerlendirmedir.

Performans değerlemede yapılan hatalar nelerdir?​

Performans değerlemede yapılan hatalar nelerdir?
Performans değerlendirme sürecinde karşılaşılan hatalar; kişisel önyargılar, kontrast hataları, hale etkisi, tolerans ve katılık, ortalama eğilimi, yakın zamandan etkilenme olarak sayılabilir.

Performans değerlendirmesi ile çalışanların performanslarının belirlenmesi sağlanır.?​

Performans değerlendirmesi ile çalışanların performanslarının belirlenmesi sağlanır.?
Performans değerlendirmesi ile çalışanların görev ve sorumluluklarını benimsemesi, performanslarının ölçülmesi, maaş ayarlamalarının yapılması, terfilerin belirlenmesine yardımcı olunması ile eğitim ihtiyaçlarının kararlaştırılması sağlanır.

Performans Yönetimi, Performans değerlendirmesini kapsar.?​

Performans yönetimi, şirket varlığını sürdürdüğü sürece var olacak olan bir süreçken, performans değerlendirmesi bu sürecin içerisindeki belli periyotları ve çalışmaları kapsar. Tekrar belirtmek gerekirse performans yönetimi, performans değerlendirmesini de kapsayan geniş bir yönetim sürecidir.

Peki, performans değerlendirmesi uygulamaları nasıl yapılır?​

Peki, performans değerlendirmesi uygulamaları nasıl yapılır?
Günümüzde performans değerlendirmesi uygulamaları, çoğu zaman çalışma hayatının birçok alanında olduğu gibi, personel yönetim süreçlerinde de sıkça kullandığımız yazılımlar ile dijital platformlarda yapılır. Bunun yanında hâlâ klasik, eski yöntemlerin kullanıldığını da söylemek yanlış olmaz. En çok tercih edilenlerden bazıları şöyle:

Kısaca Kanun, çalışanın performansının nasıl ölçülmesi gerektiğini gösterir.?​

Kısaca Kanun, çalışanın performansının nasıl ölçülmesi gerektiğini gösterir.?
Kısaca kanun, çalışanın performansının özellikle işten çıkarılması söz konusu olacaksa adil ve tarafsız bir şekilde ölçülmesi, performansıyla ilgili çalışana geri bildirimde bulunulması, savunma hakkının çalışana teslim edilmesi gerektiğini açıkça ifade eder.

Performans değerlendirme toplantısı, bir çalışanın iş performansının yöneticiler tarafından değerlendirildiği resmi bir değerlendirme sürecidir. Bu toplantılarda genellikle çalışanın güçlü ve zayıf yönleri belirlenir, geri bildirim verilir ve gelecekteki performans için hedefler belirlenir.

Performans değerlendirmesi sürecinde yapılan hatalar arasında kişisel önyargılar, kontrast hataları, hale etkisi, tolerans ve katılık, ortalama eğilimi, yakın zamandan etkilenme gibi faktörler bulunabilir.

Performans değerlendirmesi çalışanların performanslarının belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Bu süreçte çalışanların görev ve sorumluluklarını benimsemeleri sağlanır, performansları ölçülür, maaş ayarlamaları yapılır, terfiler belirlenir ve eğitim ihtiyaçları kararlaştırılır.

Performans yönetimi ise performans değerlendirmesini içeren geniş bir yönetim sürecidir. Şirketlerin sürekli gelişimini sağlayan ve çalışanların performanslarını yönetmeyi amaçlayan bir süreçtir.

Performans değerlendirme uygulamaları günümüzde genellikle yazılımlar ve dijital platformlar aracılığıyla gerçekleştirilir. Ancak hala klasik yöntemlerin de kullanıldığı bilinmektedir.

Kısacası, performans değerlendirme süreci adil ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Kanunlar bu sürecin adil biçimde yapılmasını ve çalışanlara geri bildirimde bulunulmasını önemser.

Geri