Perde Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Perde hamuru:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 bardak un
Kalıbı yağlamak için margarin
Süslemek için bir çay bardağı kadar soyulmuş badem
İç pilav:
6-7 adet tavuk but
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 (yarım) su bardağı soyulmuş ve çentilmiş (üçe dörde kesilmiş) bâdem
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
2 bardak haşlanan tavuğun suyu

Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı kadar çiğ bademi kaynar suda 2 saat beklettim soydum birazını içine doğradım birazını süslemek için kullandım.
İki bardak pirinci sıcak suda beklettim.
Butları haşladım soğutup didikledim.
Pilav için tencereye iki yemek kaşığı tereyağ, iki yemek kaşığı sıvı yağ, bir çay bardağı kırılmış bademi ekledim biraz kavurduktan sonra önceden ısladığım pirinçi yıkayıp süzdüm. Onu da ekledim bir iki çevirdim üzerine kuş üzümü ve baharatları ilave ettim iki bardak haşladığım butların suyunu ekledim.
Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe aldım pilavın suyunu çekmesini bekledim.
Kek kalıbını bolca margarinle yağlayıp bademlerle süsledim erimeden dondurucuya attım ( yağ eriyip bademlerin şeklinin bozulmaması için).
Pilav pişip dinlenirken hamur için 2 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 4 bardak kadar unla yumuşak bir hamur yoğurdum.
Hamurun yarısından fazlasını yani 3/4 gibi kısmını kalıbın alt kısmı için büyükçe bir yufka açtım mantı hamuru kalınlığında, dondurucudan aldığım kalıba dikkatlice hamuru serdim dinlenen iç pilavı içine doldurdum fazla bastırmadan ( hamuru yırtılmaması için).
En üste didiklediğim ve hafif tuzladığım tavuğu yaydım hamuru kenarlardan toplayarak tavuklu pilavı üzerini kapattım orta kısmı biraz açık kaldı kalan hamuru tabak kadar açıp üst kısmı tamamen kapattım.
Üstüne tereyağ sürdüm güzel kızarması için 180 derece fırında 30-35 dk pişirdim.
Çok güzel oldu çocuklar çok beğendi yapacaklara şimdiden kolay gelsin.
Afiyet olsun

Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst