Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Perde Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pilavı için;
2 su bardağı pirinç
4 parça tavuk baget
Tuz
Karabiber
Yenibahar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
2’5 su bardağı tavuk suyu
Kabuğu ayıklanmış çiğ badem
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Hamuru için;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğu haşlayıp tiftikliyoruz. Pirinci sıcak suda yarım saat bekletiyoruz. Tencereye sıvı yağ alıp içerisine bademlerin bir kısmını ekleyip, kavuruyoruz.
Sonrasında pirinci yıkayıp, süzüp, fıstık ve uzum ile beraber bademlerin üzerine ilave edip tereyağınıda koyarak kavuruyoruz. Tuzunu ve 2’5 su bardağı tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
Hamuru içim gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor.
Kalıbı tereyağı ile yağlayıp bademleri dizelim. Hamuru biri büyük biri küçük olacak şekilde iki parçaya bölüyoruz. Büyük olan parçayı geniş olacak şekilde açıyoruz kalıba yerleştirip ortasını deliyoruz. Uçları dışta kalacak şekilde.
Pişen pilavın içine baharat ve tavukları ekleyip harmanlıyoruz ve kalıbın içerisine döküyoruz. Küçük olan hamuru da açıp, üzerine kapatıyoruz. Kenarlarını katlıyoruz.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ters çevirip, sıcak servis yapıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst