- Konu Yazar
- #1
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler
4 kahve fincanı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 turk kahvesi fincanı kuş uzumu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
Çay kaşığının ucuyla karabiber
8 kahve fincanı su
Hamuru için;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pilavı için su hariç tüm malzemeyi tavaya alıp kavuralım .
Akabinde kaynamış suyuda ek edelim.
Bence pilavın olmazsa olmazı tavuk bulyon onun için ben bir paket koydum sonra kısık ateşte pilav tamamiyle suyunu çekene kadar pişirelim.
Hamurun tüm gereçlerini kaba alalım ve unu yavaş yavaş ek edelim unun ölçüsü değişebilir onun için dikkatli ekleyin zira benim yumurtalarım büyük boydu.
Hamurun yarısını açalım ve margarinle güzelce yağlamış olduğumuz kek kalıbına yerleştirelim.
İçine pilavın tamamını koyalım bana kalan yarım hamurun yarısı pilavının üzerini örtmek için yetti kalanını da diğer tanımlarda kullanmak için buzluğa ayırdım.
İnce açtığım hamuruda pilavın üstüne örttükten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Servis tabağına aykırı çevirdiğimiz perde pilavımız servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun
4 kahve fincanı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 turk kahvesi fincanı kuş uzumu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
Çay kaşığının ucuyla karabiber
8 kahve fincanı su
Hamuru için;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pilavı için su hariç tüm malzemeyi tavaya alıp kavuralım .
Akabinde kaynamış suyuda ek edelim.
Bence pilavın olmazsa olmazı tavuk bulyon onun için ben bir paket koydum sonra kısık ateşte pilav tamamiyle suyunu çekene kadar pişirelim.
Hamurun tüm gereçlerini kaba alalım ve unu yavaş yavaş ek edelim unun ölçüsü değişebilir onun için dikkatli ekleyin zira benim yumurtalarım büyük boydu.
Hamurun yarısını açalım ve margarinle güzelce yağlamış olduğumuz kek kalıbına yerleştirelim.
İçine pilavın tamamını koyalım bana kalan yarım hamurun yarısı pilavının üzerini örtmek için yetti kalanını da diğer tanımlarda kullanmak için buzluğa ayırdım.
İnce açtığım hamuruda pilavın üstüne örttükten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Servis tabağına aykırı çevirdiğimiz perde pilavımız servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun