Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Perde Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Perde Pilavı Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;


*2 yumurta
*4 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un

Pilavı icin;


*2 su bardağı pirinc
*3 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk budu
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım paket kuş uzumu
*1 su bardağı ciğ badem ( hem icine hem ustune)
*1 paket dolmalık fıstık

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak tavuk butları haşlanır didiklenir
*Tavuğun suyu ile pilava başlanır
*Tereyağını sıvı yağ ile ocağa alıp eritelim badem kuş uzumu ve fıstığı ekleyip bir kac dakika kavuralım
*Onceden yıkayıp suzduğumuz pirinci ekleyelim, 4 su bardağı tavuk suyunu ve tuzu ilave edip pişmeye bırakalım
*Pişen pilava didiklenen tavuğu ekleyip karıştıralım ,geniş bir borcama alıp soğutalım
*Hamurun yapımı: tum malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğuralım
*Hamurdan kucuk bezeler yapıp acalım margarin le yağladığımız kalıba bademler dizip hamuru dışından taşacak şekilde yerleştirelim
*Soğuyan pilavı icine koyup kapatalım hamurun ust uste gelmemesine ozen gosterelim
*200 derecede uzeri kızarana kadar pişirip servise cevirip ikram edelim
 
Geri
Üst