SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Perde Pilavı (Yufka İle) Tanımı İçin Gereçler
1 tavuk göğsü
2 bardak pirinç
1 büyükce soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gram badem
30 gram cam fıstığı
50 gram kuşüzümü
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Tarçın
1 yaprak yufka büyük yahut 2 küçük
Perde Pilavı (Yufka İle) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel tavuk göğüslerinin üstüne geçecek kadar şu koyup haşlayalım, sonra suyunu ayırıp etini didikleyelim.
Tavuklarımızı hallettikden sonra bir yandan pilavını yapalım, pirinci yıkayalım ve süzdürelim.
Tencereye biraz sıvı yağ ve tereyağı koyalım kabuğu soyulmuş badem ve cam fıstıklarını az kavurup yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavuralım.
Sonra pirinçleri de ek edip, biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyelim.
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, kuşüzümü atıp, altını kısıp suyu çekene kadar pişirelim.
Pişen pilavın üstüne haşlanan tavuk göğüslerini didelim.
Yufkamızı, tereyağ ile yağlayıp badem ile süslediğimiz kabımıza serelim ancak fazlalıklar kalıbın dışında kalacak biçimde serelim.
Yufkanın içine hazırladığımız tavuk pilav karışımını ekleyelim.
Kalıbın dışından sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatıp birazda yağ sürelim.
170 derecede yufka pişene kadar pişirelim.
Servis sırasında kalıbımızı bir tabağa karşıt çevirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
1 tavuk göğsü
2 bardak pirinç
1 büyükce soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gram badem
30 gram cam fıstığı
50 gram kuşüzümü
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Tarçın
1 yaprak yufka büyük yahut 2 küçük
Perde Pilavı (Yufka İle) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel tavuk göğüslerinin üstüne geçecek kadar şu koyup haşlayalım, sonra suyunu ayırıp etini didikleyelim.
Tavuklarımızı hallettikden sonra bir yandan pilavını yapalım, pirinci yıkayalım ve süzdürelim.
Tencereye biraz sıvı yağ ve tereyağı koyalım kabuğu soyulmuş badem ve cam fıstıklarını az kavurup yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavuralım.
Sonra pirinçleri de ek edip, biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyelim.
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, kuşüzümü atıp, altını kısıp suyu çekene kadar pişirelim.
Pişen pilavın üstüne haşlanan tavuk göğüslerini didelim.
Yufkamızı, tereyağ ile yağlayıp badem ile süslediğimiz kabımıza serelim ancak fazlalıklar kalıbın dışında kalacak biçimde serelim.
Yufkanın içine hazırladığımız tavuk pilav karışımını ekleyelim.
Kalıbın dışından sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatıp birazda yağ sürelim.
170 derecede yufka pişene kadar pişirelim.
Servis sırasında kalıbımızı bir tabağa karşıt çevirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.