Perde Pilav Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Perde Pilav Tarifi Resimli
Perde Pilav Tarifi

Perde Pilav Malzemeleri:
250 gr kuzu eti
2 su bardağı pirinc
1 adet havuc
1 adet domates
1 adet soğan
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
2 corba kaşığı kuş uzumu
1 cay kaşığı tarcın
1 corba kaşığı tereyağı
11 yaprak milfoy hamuru
Maydonoz

imagesperdepilavtarifiresimli5ad40b62a6c51

Perde Pilavının Yapılışı: Tencereye sıvıyağı alıp ustune kucuk, kucuk doğranan soğanı ekleyip kavurun Kavrulmuş soğanların ustune kuzu etlerini ekleyelim ve yine etler pişene dek kavurmaya devam edin ustune pirinci, kuş uzumu, dolma fıstığını, tarcını koyun Domatesi ve havucu kup, kup doğrayıp ince, ince kıyılmış maydonozu da ekleyerek ocaktan indirin 10 tane milfoy hamurunu uc taraflarından birbirine ekleyin Merdane ile kare bir hamur acın Kalan 1 tane milfoyu uzun, uzun ince, ince şeritler biciminde kesin Yuvarlak bir cemberin icine uzun,uzun şerit şeklinde kesilmiş olan milfoyu boşluklar halinde dizin Bu şekilde hazırladığınız şerit milfoylerin boş olan bolumlerine bademleri yerleşetirin Kare biciminde hazırladığınız hamuru cembere uc bolumlerinden dışarda kalacak bicimde yerleştirin ve icine pilavı ekleyin ustunu hamurun uc taraflarıyla kapatın
Onceden ısıtığınız 180 derece fırında pişirin


alıntı
 
Geri
Üst