AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pentest dogrulama testi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pentest doğrulama testi nedir?​

Doğrulama Testi . Güvenlik testi tamamlanıp rapor sunulduktan sonra kurum zayıflıkların kapatıldığını belirterek tekrar doğrulama testi talep edebilir. Doğrulama testi Güvenlik testi sonuç raporunda tespit edilen zayıflıkların tekrar tespit edilip edilmediğinin doğrulaması için uygulanmaktadır.

Pentest çeşitleri nelerdir?​

Pentest yani sızma testleri yapılırken üç türde yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler Black Box, White Box ve Grey Box olarak adlandırılır.
Sızma Testi (Pentest, Penetrasyon Testi ya da Ethical Hacking olarak da anılır), siber korsanların uyguladıkları teknikler ve araçları kullanarak bilgi ve iletişim teknolojilerimiz üzerindeki zayıflıkları tespit etmeyi amaçlayan bir siber güvenlik test faaliyetidir.
Sızma testi raporunda neler bulunur?
Rapor, kapsam, yönetici özeti, öneriler ve kategorik olarak tespit edilen güvenlik açıklarına ait detayları ve referansları içermektedir.
BlackBox pentest nedir?
1-) BlackBox Pentest (Siyah Kutu Penetrasyon Testi); Siyah kutu penetrasyon testi saldırı yapılacak network hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan yapılan saldırı türüdür. Hiçbir bilgi sahibi olmadan dışarıdan network e ulaşmaya çalışan saldırganın verebileceği zararın boyutlarının algılanması sağlanır.

Sürekli penetrasyon testi nedir?​

Pentest – Penetrasyon Testi, kötü amaçlı bir saldırganın içeriden ya da dışarıdan sistemlere verebileceği zararı önceden görebilmek ve zayıflıklar için tedbir alabilmek amaçlı planlanmış bir saldırı simülasyonudur.

Kaç çeşit sızma testi var?​

Sızma Testleri (Penetrasyon Testleri) Hizmeti. Whitebox, blackbox, graybox olmak üzere genel kabul görmüş üç çeşit sızma testi vardır.
Pentest (Penetrasyon Testi), bilgisayar sistemlerinde bulunan güvenlik açıklarının tespit edilmesi için uygulanan bir güvenlik testi işlemidir. Pentest veya pentesting işlemi, sistemler üzerinde bulunan güvenlik açıklarından yararlanan saldırganların yapabilecekleri işlemleri simüle eder.
Sızma testi hangi aşamalardan oluşur?
Sızma Testi Aşamaları Nelerdir?
- Kapsam Belirlenmesi. Müşteri, testin yapılmasını istediği hedefi/kapsamı belirler.
- Bilgi Toplama.
- Güvenlik Açığı Tespiti.
- Bilgilerin Analizi ve Planlama.
- Sömürü Aşaması
- Yetki Yükseltme/Sömürü Sonrası Aşama.
- Temizlik.
- Raporlama.
Sızma testi nasıl yapılır?
Sızma testi, kurumların bilgi teknolojilerini oluşturan altyapı, yazılım, donanım ve uygulama gibi bileşenlerine alanında uzman kişilerce, bir saldırganın (hacker) kullanması öngörülen araç ve teknikleri kullanarak sızılması ve elde edilen zafiyet sonuçlarının raporlanmasıdır.

Black Box ne işe yarar?​

1- Kara Kutu (Black Box) Yaklaşımı Test edici bir bilgisayar korsanı gibi sisteme sızmaya çalışır. Hedef sisteme sızmak için sistemle ilgili bilgi toplanır; zafiyetler ve açıklar taranır. Harici veya son kullanıcı bakış açısından test etmeyi içerir. Test edicinin yanlışlıkla sisteme zarar verme ihtimali bulunmaktadır.

Zeminde penetrasyon ne demek?​

Zeminin mukavemet ve yoğunluğunu değerlendirmek ve örselenmiş örnek almak amacıyla sondaj kuyusu içinde (yerinde – in situ) yapılan bir dinamik kesme deneyidir. Deneyde standart bir sempler zemine sokulmaya çalışılarak zeminin bu sokulmaya karşı gösterdiği direnç bazı hesaplamalarla saptanabilmektedir.
Sızma Testi (penetrasyon testi) olası güvenlik zaaflarını risk gerçekleşmeden önce tespit etmek için zorunludur. Bu nedenle PCI, ISO27001, SoX/Cobit gibi tüm regülasyonlarda güvenlik denetimi ve/veya penetrasyon testleri zorunlu tutulmuştur.
Web sitesi sızma testi nasıl yapılır?
Web Sızma Testleri Detayları Uygulama Keşif ve Bilgi Toplama Adımı İlk olarak uygulamanın keşfi gerçekleştirilmektedir. Bu aşamada amaç hedef web uygulamasına ait doğrudan bulunabilen ve doğrudan link verilmemiş dosya ve dizinlerin çıkarılması, hedef sistemdeki uygulamanın tam olarak tanımlanmasıdır.
 
Geri
Üst