- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Pembe yunus balığı gerçek mi?
Çin beyaz yunusları doğduklarında gri oluyorlar ancak büyüdükçe pembe bir renge kavuşuyorlar. Son derece sosyal olan bu canlılar bilim çevrelerince İndo–Pasifik kambur yunusu (Sousa chinensis) olarak da anılıyor.Yunuslar neden pembe?
Gazete Habertürk’te yer alan habere göre pembe yunusların renkleri, deriye, göze ve saçlara rengini veren melanin pigmenti eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu mutasyon da albino hastası oldukları için pembe renge dönüşen yunuslara sebep oluyor.Pembe yunusların neden nesli tükeniyor?
Pembe yunusların neden nesli tükeniyor?Asya’nın ve Çin’in en uzun nehri Yangtze boyunca 20 milyon yıldır yüzen beyaz yüzgeçli yunusun soyu, sanayinin gelişmesi, aşırı avlanma ve nehir trafiğinin artmasından dolayı tükendi.
Pembe yunusların renkleri dışında diğer yunuslardan ayıran özellikleri nelerdir?
Pembe yunusların renkleri dışında diğer yunuslardan ayıran özellikleri nelerdir?Deri inceldikçe, deri altında akan kan da daha belirgin hale gelmektedir. Bu hayvanlara rengini veren şey de kandır. Özellikle yetişkin erkekler dişilere göre çok daha net bir pembe renge sahiptirler; çünkü dişilere göre çok daha agresiflerdir ve bu nedenle derileri de daha fazla aşınır.
Pembe yunus balığı nerede yaşar?
Amazon Nehir Yunusları olarak da bilinen bu canlılar, Güney Amerika’nın tatlı sularında bulunurlar ve Dünya’nın en iri tatlı su yunusları olarak bilinirler.Pembe Yunus nerede yaşıyor?
Amazon Nehir Yunusları olarak da bilinen bu canlılar, Güney Amerika’nın tatlı sularında bulunurlar ve Dünya’nın en iri tatlı su yunusları olarak bilinirler. Bu yunuslar 2.7 metre uzunluğa ve 140 kilogram ağırlığa erişebilirler.Pembe Göl nerede var?
Pembe Göl nerede var?Pembe Göl, Batı Avustralya’nın Goldfields Esperance bölgesinde bulunan bir tuz gölüdür.
Yunus balığının nesli tükeniyor mu?
Yunus balığının nesli tükeniyor mu?Başta kıta sahanlıklarının görece sığ denizleri olmak üzere, tüm Dünya denizlerinde ve bazı nehirlerde bulunan yunuslar etobur canlılardır ve genellikle balık ve mürekkep balığı ile beslenirler. Omurgalı hayvanların içine girer.
Gölgeli yunusların sayısı bilinmemektedir ancak otoriteler türün hayatta kalması için şu anda endişe duymamaktadırlar. Gölgeli yunus, Şili, Arjantin, Malvinas Adaları, Namibya ve Güney Afrika’nın batı kıyıları ile Yeni Zelanda’nın tüm çevresindeki kıyısularında yaşar.