Peksemet Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 tane instant yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar sıcak su
15 su bardağı un
İçi İçin;
Susam ezmesi
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Peksemet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce unu hamur yoğuracağımız kabı alıyoruz içine süt ekliyoruz sonra tuzunu ve şekeri ekleyin.
Mayayı alıp yarım su bardağı suda bekletiyoruz köpüren mayayı da ekliyoruz.
Sıcak su veya süt ile yoğuruyoruz elinizde hangisi var ise süt ile daha güzel olur. Yumuşak ele hafif yapışacak hamur olacak iyice yoğurduktan sonra üzerine hafif un serpip mayalanmaya bırakın.
2 saat sonra yani mayası geldikten sonra yumaklar yapın. Sofra bezi veya mendil serin yere veya masaya nerde rahat ederseniz .
Serdiğimiz bezin üzerini unluyoruz güzelce bezeyi alıp elinle yağla aç ince bir şekilde.
Bu açma işleminde oklava kullanmıyoruz elimiz ile yağlayıp açıyoruz. İyice hiç bir tarafı kalın kalmayacak şekilde yani çarşaf böreği açar gibi.
Susam ezmesini yağ ile açın, tuzunu ekleyin.
Açılan hamurun içine susam ezmesi sürün her yerine yiyecek şekilde.
Sonra sofra mendilinin köşelerinden tutup rulo gibi sarın, 2 parmak kalınlığında kesin ve tepsilere dizin. İster tepsi mayası yapın isterseniz direk fırına atın 2 şekilde de olur.
Kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra çıkınca üzerine sıcağı sıcağına sıvı yağ sürün.
Tepsiden çıkarın ılıyınca temiz gazete veya kağıt üzerine dizin ve temiz bir bez ile örtün sonra yemeğe hazır afiyet olsun. Bunu ister yiyin ister buzlukta muhafaza edin tadı ilk günki gibi olacaktır .
Peksemet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 tane instant yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar sıcak su
15 su bardağı un
İçi İçin;
Susam ezmesi
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Peksemet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce unu hamur yoğuracağımız kabı alıyoruz içine süt ekliyoruz sonra tuzunu ve şekeri ekleyin.
Mayayı alıp yarım su bardağı suda bekletiyoruz köpüren mayayı da ekliyoruz.
Sıcak su veya süt ile yoğuruyoruz elinizde hangisi var ise süt ile daha güzel olur. Yumuşak ele hafif yapışacak hamur olacak iyice yoğurduktan sonra üzerine hafif un serpip mayalanmaya bırakın.
2 saat sonra yani mayası geldikten sonra yumaklar yapın. Sofra bezi veya mendil serin yere veya masaya nerde rahat ederseniz .
Serdiğimiz bezin üzerini unluyoruz güzelce bezeyi alıp elinle yağla aç ince bir şekilde.
Bu açma işleminde oklava kullanmıyoruz elimiz ile yağlayıp açıyoruz. İyice hiç bir tarafı kalın kalmayacak şekilde yani çarşaf böreği açar gibi.
Susam ezmesini yağ ile açın, tuzunu ekleyin.
Açılan hamurun içine susam ezmesi sürün her yerine yiyecek şekilde.
Sonra sofra mendilinin köşelerinden tutup rulo gibi sarın, 2 parmak kalınlığında kesin ve tepsilere dizin. İster tepsi mayası yapın isterseniz direk fırına atın 2 şekilde de olur.
Kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra çıkınca üzerine sıcağı sıcağına sıvı yağ sürün.
Tepsiden çıkarın ılıyınca temiz gazete veya kağıt üzerine dizin ve temiz bir bez ile örtün sonra yemeğe hazır afiyet olsun. Bunu ister yiyin ister buzlukta muhafaza edin tadı ilk günki gibi olacaktır .
Peksemet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı