Pekmezli Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
8 su bardak un
Yarım paket maya
2 su bardağı su
İç harcı;
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
Sıvı yağ
Haşlamak için;
7 su bardağı su
2 su bardağı pekmez
Yarım çay bardağı şeker
Pekmezli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
8 su bardak un, yarım paket maya ,2 su bardağı su suyu dikkatli koyalım biraz da tuz bir kaba koyup ele yapışmayan bir hamur yapıp bir saat dinlendirmeye bırakalım.
Sonra iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
1 su bardağı un sıvı yağ güzelce bir kavuralım.
Kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip ocağın altını kapatalım.
Hamur mayalandıktan sonra ince bir halde açalım.
Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak biçimde keselim.
Kestiğimiz hamurların iç harcını ekleyip ay formunda birleştirelim.
Bu ortada bunları yaparken pekmez su ve şeker ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan pekmezli suyumuzun içine yaptığımız hamurları atalım uygun 15- 20 dakika haşladıktan sonra ocağın altını kapatalım. Tanımı deneyen herkese afiyet olsun bitlis yöresine ilişkin bir yemektir tatlı olarak da sunabilirsiniz.
Pekmezli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
8 su bardak un
Yarım paket maya
2 su bardağı su
İç harcı;
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
Sıvı yağ
Haşlamak için;
7 su bardağı su
2 su bardağı pekmez
Yarım çay bardağı şeker
Pekmezli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
8 su bardak un, yarım paket maya ,2 su bardağı su suyu dikkatli koyalım biraz da tuz bir kaba koyup ele yapışmayan bir hamur yapıp bir saat dinlendirmeye bırakalım.
Sonra iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
1 su bardağı un sıvı yağ güzelce bir kavuralım.
Kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip ocağın altını kapatalım.
Hamur mayalandıktan sonra ince bir halde açalım.
Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak biçimde keselim.
Kestiğimiz hamurların iç harcını ekleyip ay formunda birleştirelim.
Bu ortada bunları yaparken pekmez su ve şeker ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan pekmezli suyumuzun içine yaptığımız hamurları atalım uygun 15- 20 dakika haşladıktan sonra ocağın altını kapatalım. Tanımı deneyen herkese afiyet olsun bitlis yöresine ilişkin bir yemektir tatlı olarak da sunabilirsiniz.
Pekmezli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı