AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pekmezli İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı irmik
1 adet şekerli vanilin
1 su bardağı üzüm pekmezi
3 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Not: su bardağı ölçüsü 200 ml.


Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pekmezli irmik tatlımız için ilk olarak derin bir tencereye irmiğimizi ekleyelim.
Kısık ateşte irmiğimizi rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
Kavurduğumuz irmiğin üzerine pekmez ve şekeri ekleyelim.
Daha sonra haşhaş ve şekerli vanilin ekleyip suyunu da ilave edip karıştıralım.
Ağzını kapattığımız irmik kaynamaya başlayınca beş dakika kaynamasını bekleyip şekilli kaplarınıza irmiği ilave edin.
Fıstık veya ceviz ile üzerini süsleyebilirsiniz.
Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst