- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.057
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Pekmezin yanında ne yenir?
Çocuk eğer içmek istemiyorsa yoğurda veya süte karıştırarak içirmeyi denemek ya da tatlılarda şeker yerine kullanmak da bir çözüm olabilir. Pekmez tek başına tüketilebileceği gibi kahvaltılarda sevilerek yenen tahinle de karıştırılarak gerekli faydaları sağlamaktadır.Üzüm pekmezi ile dilme nasıl yapılır?
Uygun bir tencereye bir bardak pekmezi ekleyelim aynı bardak ile ölçerek eklediğimiz suyu alalım ve şekeri ekleyip karıştıralım . Ocağın altını açalım ,bu sırada nişastayı ölçerek uygun bir karıştırma kabına alalım içerisine pekmezli su karışımından iki kepçe koyalım ve hızlıca çırpalım.Üzüm pekmezi nasıl tüketilmeli?
Üzüm Pekmezi Nasıl Tüketilir? Üzüm pekmezi düzenli bir şekilde tüketildiği zaman çok faydalı bir ürün olmaktadır. Düzenli bir şekilde her sabah 2 çorba kaşığı içilmesi tavsiye edilmektedir. Bu şekilde düzenli, bir şekilde tüketildiği zaman insan vücudundaki gerekli mineralleri karşıladığı bilinmektedir.
Pekmeze limon sıkılıp içilirse ne olur?
Tatlı yeme isteğini azaltıyor. Aynı zamanda vücudu serbest radikallerden, yani zararlı maddelerden koruyor. Hem tatlı yeme isteğini azalttığı hem de kan dolaşımını hızlandırdığı için kilo vermek isteyenlere de destek olan pekmez-limon karışımı, daha uzun süre tokluk sağlıyor, zayıflamak isteyenlere destek oluyor.Üzüm suyu kesmesi nasıl yapılır?
Siyah Üzüm Pestili Tarifi Nasıl Yapılır?- Üzümleri güzelce yıkayıp saplarını ayırın.
- Pişireceğiniz tencereye alıp sıkarak ezin biraz suyunu salmasını sağlayın.
- Orta ateşte üzümler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğuyunca tel süzgeçten ovalayarak geçirin.
Gaziantep dilme nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Uygun bir tencereye 1 bardak pekmezi ekleyelim, aynı bardak ile ölçerek eklediğimiz suyu ve şekeri alalım karıştıralım ocağın altını açalım. Bu sırada nişastayı ölçerek bir kaba alalım, içerisine pekmezli su karışımından 2 kepçe koyalım ve hızlıca çırpalım.
Urfa kesme nasıl yapılır?
Tanelenip yıkanan üzümler ezilip kaynatılır, şerbetleşince bulgur ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Bir kovaya birkaç tas şerbet konulup soğutulduktan sonra un ve nişastayla karıştın lir,eritilir, üzerine yine şerbet ilave edilir. Kaynayan kazana yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç haline getirilir.Şekerli bulamaç nasıl yapılır?
Un Bulamacı Tarifi Nasıl Yapılır?- Su ,un, şeker ,yağ ,tencereye katılıp muhallebi şeklinde pişirilir .
- Daha sonra sıcak sıcak tabaklara konulur.
- Sonrasında yağ ve pekmez tavada ısıtılır ve üzerine dökülür.
- Şimdiden afiyet olsun isteğe bağlı ceviz fındık fıstık ile de süslenebilir
![Hafif güler yüz :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Pekmezli bastık nasıl yapılır?
Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce bir su bardağı ile birlikte nişastayı açıp diğer kalan suya ekleyip tencereye koyun.
- Üzerine pekmez ve şekeri ilave edip karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvamına gelince kaselere doldurup üzerine hindistan cevizi ve normal ceviz koyarak ılık iken servis edin.