AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peki, sirt agrisi ile basvuran hastalarin yasi degisiyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Peki, sırt ağrısı ile başvuran hastaların yaşı değişiyor?​

Sırt ağrısı ile başvuran hastaların yaşı da dikkate alınıyor. Çünkü farklı yaşlardaki hastalarda farklı hastalıklar kendini sırt ağrısı olarak gösterebiliyor. Örneğin gelişme çağındaki çocuklarda skolyoz adı verilen omurga eğriliğinin tipik belirtisi sırt ağrısı olabiliyor. Şikâyetler uzun süre bilgisayar başında kalındığında artış gösterebiliyor.

5 ciddi hastalığın belirtisi sırt ağrısı?​

5 ciddi hastalığın belirtisi sırt ağrısı… Her 5 kişiden birinin sorunu olan sırt ağrısı, gençlerden ileri yaştaki kişilere kadar hemen her yaş grubunda ortaya çıkıyor.

Peki, sırt ağrısı nedeni nelerdir?​

Peki, sırt ağrısı nedeni nelerdir?
Boyun ve sırt omurgalarındaki eklemleri tutan kireçlenmeler de sırt ağrısı kaynağı olabiliyor. Sırt bölgesindeki omurlar arasında fıtıklar olabilmekle beraber, bu sorun daha nadir olarak görülüyor. Ağrının tipik özelliği: Ağrıya özellikle kolda güç kaybı veya uyuşukluk eşlik ediyorsa, boyun fıtığının habercisi olabiliyor.

Ne kadar uzun süreli sırt ağrısı var?​

Ne kadar uzun süreli sırt ağrısı var?
Yapılan çalışmalara göre; uzun süreli sırt ağrısından yakınan hastaların yaklaşık yarısında Myofasiyel Ağrı Sendromu mevcut. Bu sendrom özellikle ofis çalışanları gibi oturarak uzun süre çalışan kişileri etkiliyor. Ağrının tipik özelliği: Bu hastalarda, genellikle sırt bölgesindeki kaslarda, üzerine basmakla ağrının tetiklendiği noktalar bulunuyor.

Hangi alanda sırt ağrısı kendini gösteriyor?​

Sırt ağrısı hangi alanda kendini gösteriyor peki? Boynun alt ve arka kısmı, omuzların arka kısımları, kürek kemikleri çevresi ve bele kadar uzanan geniş bir alanı kapsıyor. Yapılan geniş çaplı araştırmalara göre her 5 kişiden birinin sorunu olan sırt ağrısı gençlerden ileri yaştaki kişilere kadar hemen her yaş grubunda ortaya çıkabiliyor.

Hangi yaşlarında sırt ağrısı olabiliyor?​

Yaygın nitelikte olan ağrıya bel ve sırt ağrısı da eşlik edebiliyor. Sırt ağrısı ile başvuran hastaların yaşı da dikkate alınıyor. Çünkü farklı yaşlardaki hastalarda farklı hastalıklar kendini sırt ağrısı olarak gösterebiliyor. Örneğin gelişme çağındaki çocuklarda skolyoz adı verilen omurga eğriliğinin tipik belirtisi sırt ağrısı olabiliyor.

Peki, sırt ağrısı, kas incinmesi ve osteoporoza?​

Peki, sırt ağrısı, kas incinmesi ve osteoporoza?
Bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte görülme sıklığı gün geçtikçe artan sırt ağrısı kimi zaman kas incinmesi gibi basit bir nedenle oluşurken, kimi zaman ise fibromiyaljiden osteoporoza kadar çeşitli ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor!

Çocukların sırt kemiklerinde ağrı var mı?​

Çocukların sırt kemiklerinde ağrı var mı?
Ağrının tipik özelliği: Çocuk ve adolesanlarda genellikle ağrı olmayabiliyor. Omuz, kürek kemikleri ve kalçalardaki asimetri bu hastalığa işaret edebiliyor. Yaşlı ve kadın hastalarda ise kemik erimesi (osteoporoz) işaretini sırt kemiklerinde kırılmalar ve buna bağlı boy kısalması ile sırt ağrısı olarak verebiliyor.

Peki, sırt bölgesindeki ağrıların görülme sıklığı?​

Sırt bölgesinde kaslara ve yumuşak dokulara bağlı gelişen ağrıların görülme sıklığı bilgisayarın hayatımıza daha fazla girmesi nedeniyle özellikle genç ve orta yaştaki kişilerde arttı. Yapılan çalışmalara göre; uzun süreli sırt ağrısından yakınan hastaların yaklaşık yarısında Myofasiyel Ağrı Sendromu mevcut.

Hangi yaş grubunda sırt ağrısı var?​

Sırt ağrısı; boyun alt ve arka kısmı, omuzların arka kısımları, kürek kemikleri çevresi ve bele kadar uzanan geniş bir alanı kapsıyor. Yapılan geniş çaplı araştırmalara göre her 5 kişiden birinin sorunu olan sırt ağrısı gençlerden ileri yaştaki kişilere kadar hemen her yaş grubunda ortaya çıkabiliyor.

Peki, ağrıyı değerlendirmek ne işe yarar?​

Peki, ağrıyı değerlendirmek ne işe yarar?
Ağrıyı değerlendirmek niçin önemlidir? Öncelikle, neyin tedavi edileceğini ve nasıl tedavi edileceğini belirlemek (yani tedavi programını çizmek) için ağrıyı değerlendirmek elzemdir. Dahası, tedavi programını, tedavideki ilerlemeye göre esnetmek için tedavi süresince belirli aralıklarla değerlendirmeler yapılabilir.

Ağrı değerlendirmesi, ağrıya ilişkin bir tablonun belirlenmesidir.?​

Ağrı değerlendirmesi, ağrıya ilişkin bir tablonun belirlenmesidir.?
Ağrı değerlendirmesi, aslında, ağrıya ilişkin çeşitli ölçümlerin sonuçlarının bir araya getirilerek ortaya çıkarılan tablonun değerlendirilmesidir.

Belirtisi sırt ağrısı olan 5 ciddi hastalık?​

Belirtisi sırt ağrısı olan 5 ciddi hastalık! Her 5 kişiden birinin sorunu olan sırt ağrısı, gençlerden ileri yaştaki kişilere kadar hemen her yaş grubunda ortaya çıkıyor. Bilgisayar başında geçirdiğimiz vakit arttıkça sırt ağrılarımız da artıyor.

Çocuklarda Ağrı olmanın sebebi nelerdir?​

Ağrının tipik özelliği: Çocuk ve adolesanlarda genellikle ağrı olmayabiliyor. Omuz, kürek kemikleri ve kalçalardaki asimetri bu hastalığa işaret edebiliyor.
 
Sırt ağrısı konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve faydalı. Sırt ağrısı aslında geniş bir yelpazede farklı nedenlerden kaynaklanabilen bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle farklı yaş gruplarında ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, doğru tanı ve tedavi ile yönetilebilir.

Çocuklarda sırt ağrısının genellikle olmaması, adolesan dönemdeki belirtiler ve belirtilere dikkat çekilen önemli noktalar hakkında bilgi vermeniz de oldukça yararlı. Bu konuda erken tanının ve doğru tedavinin önemi büyük.

Soruda belirttiğiniz gibi; sırt ağrısının belirtileri farklı hastalıkların habercisi olabilir ve ağrının sebepleri çeşitlilik gösterebilir. Bu nedenle belirtileri değerlendirmek ve doğru tanı koymak, tedavi sürecinde önemli bir adımdır. Ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde ortaya konulan bilgiler ve genel tavsiyeler, bu konuda faydalı bir rehber olabilir.

Eğer sırt ağrısı gibi bir rahatsızlıkla karşılaşıyorsanız, mutlaka uzman bir doktora başvurmanız ve konunun uzmanı olan sağlık personelinin tavsiyelerini dikkate almanız önemlidir. Sağlıklı günler dilerim.
 
Geri
Üst