AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pedagojik odak nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pedagojik odak nedir?​

Pedagojik yaklaşım, bir veya daha fazla pedagojik uygulama veya tekniği planlamak ve uygulamak için kullanılan perspektif anlamına gelir. Ayrıca, öğretmenlerin rollerini, kullanılacak materyalleri ve mekânı, uygun pedagojiyi (uygulamaları) ve bazı durumlarda öğrenme hedeflerini açıklar.

Kültürel olarak duyarlı pedagoji nedir?​

Kültürel olarak duyarlı pedagoji nedir?
Ladson – Billings’e (2009) göre kültürel değerlere duyarlı pedagoji, öğrencilerin kültürel özelliklerini ve referanslarından yola çıkarak bilgi, beceri ve tutum kazandıran ve öğrencileri entelektüel, sosyal, duygusal ve politik olarak güçlendiren bir yaklaşımdır.

Pedagojik alan bilgisi nedir?​

Pedagojik alan bilgisi (PAB), bilginin öğretilebilir bir yapıya dönüştürülerek öğrenciye sunumunu ifade eder ve PAB bileşenleri, kaliteli bir öğretmen ve öğretimi nasıl olmalıdır sorusuna cevap vermektedir. Son yıllarda eğitim araştırmalarında PAB çalışmalarındaki artış dikkat çekmektedir.

Gelişime uygun uygulamalar ne demek?​

Gelişime uygun uygulamalar ne demek?
Gelişime Uygun Uygulamalar Yaklaşımı (GUU), çocukların nasıl öğrendikleri ve nasıl geliştikleri konusunda bilimsel bilgiye dayanan ve okul öncesi eğitim programları planlanırken göz önünde bulundurulması gereken bir yaklaşımdır.

Kültürel pedagoji nedir?​

Kültürel değerlere duyarlı pedagoji, bireylerin kültürel farklılıklarına ve değerlerine duyarlı olarak eğitim sürecinin kurgulanmasına ilişkin ilke ve uygulamaları ortaya koymaktadır. Kültürel değerlere duyarlı pedagoji en genel anlamıyla bireyin kültürel değerleri ile öğrenme – öğretme sürecinin bütünleştirilmesidir.

Kültürel değerlere duyarlı öğretmen nasıl olmalıdır?​

Kültürel değerlere duyarlı öğretmen nasıl olmalıdır?
Bu özellikler kültürel okuryazar olmak, öğretim yöntem ve tekniklerini sürekli güncellemek, sınıfın özgüveni yüksek bir şekilde derse katılımını sağlamak, sınıftaki herkesin farklılıklara karşı saygılı olmasını sağlamak, öğretmen temelli müfredat geliştirme çalışmalarını gerçekleştirmek, öğrencilerinin eleştirel …

Pedagojik alan bilgisi bileşenleri nelerdir?​

Bu modelde pedagojik alan bilgisinin beş bileşeninden bahsedilmiştir. Bunlar fen öğretiminin amaç ve hedefleri bilgisi, program bilgisi, değerlendirme bilgisi, öğrencilerin anlamalarına yönelik bilgi ve öğretim stratejilerinin bilgisidir.

KPSS Alan Bilgisi Sınavı ne demek?​

KPSS Alan Bilgisi Sınavı ne demek?
KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılarak ilgili kadrolara atama yapılır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.

Pedagoji kelimesi nasıl yazılır?​

Bu kelime genellikle Pedegog şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Pedagog şeklinde olmalıdır.

Pedagog ne demek?​

Pedagog ne demek?
Pedagog; 0-12 yaş çocukların duygusal, zihinsel gelişimlerinin değerlendirmesini ve takibini yapar. Çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimini takip edip olası problemlere karşı danışmanlık hizmeti vererek çözümler üretir.
 
Pedagojik odak, bir öğretim sürecinde belirli bir perspektif veya yaklaşımın benimsendiği ve uygulandığı durumu ifade eder. Öğretimde kullanılacak yöntemler, materyaller, öğretmenin rolü ve öğrenme hedefleri belirlenirken olay yerine getirilen pedagojik prensipler ve uygulamalar bu odak noktasını oluşturur.

Kültürel olarak duyarlı pedagoji, öğrencilerin kültürel geçmişlerini, inançlarını ve deneyimlerini dikkate alarak öğretim yapmayı ve öğrencilerin akademik başarısını artırmayı amaçlayan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımın temel amacı, öğrencileri entelektüel, sosyal, duygusal ve politik açıdan güçlendirmektir.

Pedagojik alan bilgisi (PAB), öğretmenin öğrencilere bilgiyi öğretebilme yeteneğini ve öğrenmeyi destekleme yetkinliğini ifade eder. PAB, öğretmenlerin kaliteli bir şekilde öğretim yapabilmeleri için gereken bilgi, beceri ve stratejileri içerir.

Gelişime uygun uygulamalar, çocukların bireysel ihtiyaçlarına ve gelişim düzeylerine uygun olarak tasarlanmış öğretim yaklaşımlarını ifade eder. Bu uygulamalar, bilimsel verilere dayanarak çocukların öğrenme süreçlerini destekler ve onların gelişimini en iyi şekilde sağlar.

Kültürel pedagoji, eğitim sürecinin kültürel çeşitlilikleri ve değerleri dikkate alarak planlanmasını ve uygulanmasını içeren prensipler ve uygulamaları işaret eder. Bu yaklaşım, öğrenme-öğretme sürecinde öğrencilerin kültürel kimliklerine saygı göstermeyi ve onları desteklemeyi hedefler.

Kültürel değerlere duyarlı bir öğretmen, öğrencilerin kültürel farklılıklarını anlayan, kabul eden ve bunları öğrenme-öğretme sürecine entegre eden bir öğretmen olmalıdır. Ayrıca, sürekli olarak kendini geliştirmeli, öğrencilerin farklı öğrenme gereksinimlerini karşılayabilmeli ve öğretim sürecini öğrenci merkezli yönetebilmelidir.
 
Geri
Üst