AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pedagojik nedir Turkce?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.654
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pedagojik nedir Türkçe?​

Pedagoji veya çocuk bilimi, çocuklarda davranış bozuklukları ve kökenini araştıran bilim dalıdır. Kelimenin aslı, Yunanca παιδαγωγέω “Paidagogeo”‘dur. (Paid=çocuk, ago=bilim). Buna göre yalın anlamı ile pedagoji; çocuk bilimi demektir.

Pedagojik dersler nedir?​

Günümüzde pedagojik formasyon eğitiminde verilen dersler sınıf yönetimi, özel öğretim yöntemleri, öğretim tasarım ve materyalleri, ölçme ve değerlendirme, öğretmen uygulamaları, eğitim psikolojisi ile eğitim bilimi dersine giriş dersleri olup bu derslerle birlikte başka zorunlu ve seçmeli dersler de bulunmaktadır.

Pedagoji nasıl alınır?​

Pedagoji nasıl alınır?
Açık öğretim ve uzaktan öğretim yoluyla sunulan ilgili lisans programlarının mezunlarından pedagojik formasyon eğitimi programına katılmak isteyenler, eğer program açılmışsa mezun oldukları üniversiteye veya program açılan diğer üniversitelere başvuru yapabilecekler.

Pedagojik formasyon nedir ne işe yarar?​

Pedagojik Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmamış kişilerin eğitim kurumlarında branşlarıyla ilgili öğretmenlik yapabilmeleri için alınması gereken bir eğitim programıdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları lisans bölümü sonrasında Pedagojik Formasyon eğitimi alarak eğitim kurumlarında çalışabilirler.

Pedagoji mezunu ne iş yapar?​

Pedagog, çocukların özellikle zihinsel gelişimini ve psikolojisini takip eden, olası problemlere karşı danışmanlık yaparak çözüm üreten uzmanlara denir. BUNUNLA BİRLİKTE; sadece psikolojik problemler karşısında değil; fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan doğru çocuk yetiştirme adına da rehberlik yaparlar.

Pedagojik yaklaşım ne demek?​

Pedagojik yaklaşım ne demek?
Pedagojik yaklaşım, bir veya daha fazla pedagojik uygulama veya tekniği planlamak ve uygulamak için kullanılan perspektif anlamına gelir. Ayrıca, öğretmenlerin rollerini, kullanılacak materyalleri ve mekânı, uygun pedagojiyi (uygulamaları) ve bazı durumlarda öğrenme hedeflerini açıklar.

Formasyon kaç yıl?​

Formasyon süresi, kişinin eğitim durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Bu süre lisans mezunları için iki yarıyıl, dördüncü sınıf ve üçüncü sınıf öğrencileri için iki yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl ve birinci sınıf öğrencileri için de altı yarıyıl olarak belirlenmiştir.

2021 formasyon nasıl alınır?​

Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.

Pedagojik formasyon eğitimini kimler alabilir?​

Pedagojik formasyon eğitimini kimler alabilir?
Bu programlara MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun açıkladığı yaklaşık 100’e yakın alandan mezun olan herkes katılabiliyor. Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabiliyor.

Pedagojik formasyon eğitimi kimler alabilir?​

Pedagojik formasyon hangi bölümler alır?​

Pedagojik formasyon, üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimin ardından, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için uygulanır. Sınıf yönetimi, öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden oluşmaktadır.

Pedagog neye yarar?​

Pedagog neye yarar?
Pedagog, çocuk ve ergenin psikolojisini, psikososyal, bilişsel ve duygusal gelişimini takip eden, gerektiğinde ebeveynlere psikolojik ve pedagojik danışmanlık yapan, çocuk ve ergenler ile çalışan psikolojik danışmanlardır.

Pedagog ise yarıyor mu?​

Çocuk doktorları çocukların bedensel sağlıkları ile ilgilenirken pedagoglar ise zihinsel ve ruhsal sağlıkları ile ilgilenmektedirler. Pedagoglar çocukların yaşadığı gelişimsel, zihinsel ve sosyal problemlerde destek olmaktadırlar. Diğer bir yandan ebeveynler ile ilişkilerinde de pedagoglar rehberlik etmektedirler.

Pedagoji Hangi bölüm?​

Psikologlar psikoloji bölümünden mezun olurken pedagoglar üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden mezun olmaktadırlar bu bölümden mezun olduktan sonra pedagog unvanı alınmaktadır.

Reggio Emilia sistemi nedir?​

Reggio Emilia sistemi nedir?
Reggio Emilia Yaklaşımına göre, çocuğun gelişim sürecinde yaşayan toplumdaki yeni kültürel değerler ve rolleri öğrenmesi desteklenmeli böylece gelişimini engelleyen ve eski değer yargılarından oluşan “duvar” ile karşılaştığında bunu kendi kendine aşması sağlanmalıdır.

Gelişime uygun uygulamalar ne demek?​

Gelişime Uygun Uygulamalar Yaklaşımı (GUU), çocukların nasıl öğrendikleri ve nasıl geliştikleri konusunda bilimsel bilgiye dayanan ve okul öncesi eğitim programları planlanırken göz önünde bulundurulması gereken bir yaklaşımdır.

Androgoji ilkeleri nelerdir?​

Andragoji’nin babası olarak kabul edilen Malcoms S. Knowles yetişkinlerde öğrenmenin 6 temel ilkesini aşağıdaki varsayımlara dayandırmıştır….Yetişkinler, Çocuklardan Nasıl Farklılaşır?
- Öğrenenin Bilme Gereksinimi.
- Öğrenenin Benlik Kavramı
- Öğrenenin Önceki Deneyimleri.
- Öğrenmeye Hazır Olma.
- Öğrenme Yönelimi.

Pedagojik alan bilgisi nedir?​

Pedagojik alan bilgisi nedir?
Pedagojik alan bilgisi (PAB), bilginin öğretilebilir bir yapıya dönüştürülerek öğrenciye sunumunu ifade eder ve PAB bileşenleri, kaliteli bir öğretmen ve öğretimi nasıl olmalıdır sorusuna cevap vermektedir. Son yıllarda eğitim araştırmalarında PAB çalışmalarındaki artış dikkat çekmektedir.

Pedagog olmak için eşit ağırlık mı?​

 
Pedagog olmak için eşit ağırlık değil, genellikle eğitim bilimleri veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Pedagoglar genellikle çocukların psikososyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini takip ederek ebeveynlere danışmanlık yaparlar. Pedagogların amacı çocukların sağlıklı bir biçimde gelişimlerini desteklemektir. Eğitim bilimleri alanında eğitim almış bireyler pedagog unvanını alarak çocuklarla ve gençlerle çalışabilirler.
 
Geri
Üst