AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pedagojik formasyon hangi universitelerde var?

Editör

Yeni Üye

Pedagojik formasyon hangi üniversitelerde var?​

Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler
- YÖK Formasyona Dair Usul ve esaslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
- Amasya Üniversitesi. Başvuru İçin Tıklayınız.
- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi.
- Adnan Menderes Üniversitesi.
- Konya Selçuk Üniversitesi.
- Necmeddin Erbekan Üniversitesi.
- Karamanoğlu Mehmet bey Üniversitesi.
- Marmara Üniversitesi.

Formasyon Başvuru kimlere verilir?​

Formasyon Başvuru kimlere verilir?
Bu programlara MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun açıkladığı yaklaşık 100’e yakın alandan mezun olan herkes katılabiliyor. Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabiliyor.

Pedagojik formasyon süresi ne kadardır?​

Pedagojik formasyon süresi ne kadardır?
(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1’deki ders programına göre yürütülür. Programda Ek 1’de yer almayan bir ders açılamaz.

Birden fazla üniversiteye formasyon başvurusu yapılabilir mi?​

Her öğrenci yada mezun kendi üniversitesinde pedagojik formasyon eğitimi almak zorunda mıdır? Her öğrenci ya da mezun, kendi öğrencisi veya mezunu olduğu üniversite dışında program açılan başka üniversitelere de başvurabilir.

Formasyonu kimler alabilir 2022?​

Formasyonu kimler alabilir 2022?
Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.

Formasyon haftada kaç gün 2021?​

Formasyon haftada kaç gün 2021?
Akademik takvim ve haftalık ders programı güz dönemi başlamadan önce Fakülte internet sayfasından ilan edilecektir. Öğretmenlik Uygulaması I-II derslerinin uygulama dersleri (hafta içi 6 saat) Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretim kurumlarında 12 hafta yapılacaktır.
Hangi bölüm mezunları pedagojik formasyon alabilir 2021?​
Pedagojik formasyon, üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimin ardından, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için uygulanır.

Bir formasyon her bölüm için geçerli mi?​

Bir formasyon her bölüm için geçerli mi?
MEB Talim Terbiye Kurulunun 80 sayılı kurur kararlarının 8. maddesinde şu ifade geçmektedir: “Birden fazla alanda öğretmenliğe başvuru hakkı bulunanların, bu alanlardan birine ait pedagojik formasyon belgesi diğer alanlar için de geçerlidir.” Bu cümleye istinaden bir bölümden alınan pedagojik formasyon belgesinin …

Pedagojik formasyon eğitimi, eğitim/eğitim bilimleri fakültesi veya eğitim bilimleri bölümü bulunan üniversitelerde verilmektedir. Bu programa MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun açıkladığı yaklaşık 100'e yakın alanlarda mezun olan herkes başvurabilir. Pedagojik formasyonu almak isteyen bir kişinin lisans mezunu olması ve mezuniyet ortalamasının en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışında eğitim görmüş olanlar ise YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesine sahip olmalıdır.

Pedagojik formasyon programının süresi en az iki yarıyıldır ve dersler, iki yarıyıla bölünerek bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde planlanmıştır. Pedagojik formasyon belgesi, Fen-Edebiyat Fakültesinde herhangi bir bölümden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için gereklidir. Bir bölümden alınan pedagojik formasyon belgesi, diğer alanlar için de geçerli olabilir.

Her öğrenci veya mezun, kendi üniversitesinde pedagojik formasyon eğitimi almak zorunda değildir. Kendi öğrencisi veya mezunu olduğu üniversite dışında program açan diğer üniversitelere de başvurabilir. Böylece formasyon eğitimini farklı üniversitelerde de alabilirler.

Eğitim almak isteyenler için belirtilen üniversiteler arasında Amasya Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Necmeddin Erbekan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi bulunmaktadır. Başvuru ve detaylı bilgi için ilgili üniversitelerin web siteleri ve YÖK'ün resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Geri