AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pedagojik alan bilgisi neden onemlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pedagojik alan bilgisi neden önemlidir?​

Pedagojik Alan Bilgisi (PAB) PAB ayrıca bir konuyu öğrenmeyi neyin zorlaştırıp neyin kolaylaştırdığını anlamayı da içerir. Öğretmen öğrencilerin konuyu anlamalarını engelleyebilecek ön bilgilerini çok iyi tanımalı ve konunun öğretimini bunları göz önüne alarak en verimli şekillerde düzenleyebilmelidir.
Genel pedagoji bilgisi nedir?
Pedagoji veya çocuk bilimi, çocuklarda davranış bozuklukları ve kökenini araştıran bilim dalıdır.
Pedagoji nedir akademik?
Pedagoji (Özet) Pedagoji, Çocuklarda “eğitim bilim ve teorisi” anlamına gelmektedir. Çocuklarda öğrenme, öğrenme problemleri, önemli kişiliklerin, diğer kültürlerin nasıl öğrendiği pedagoji kapsamındadır.

Pedagojik alan bilgisi teorisi nedir?​

Bölümler konuyla ilgili kazanımlar, giriş, içerik, özet ve bölüm sonu sorularından oluşmaktadır. İlk bölümde öğretmen yetiştirme programları, öğretmen yeterlikleri hakkında bilgi verilmektedir. Fen öğretmenliğine özgü alan yeterlikleri ve PAB’ın oluşum sürecinden bahsedilmektedir.
Teknolojik pedagojik alan bilgisi nedir?
Teknolojik pedagojik bilgi (TPB), teknoloji bilgisinin ve pedagojik bilginin kombinasyonu ve etkileşimi olup, öğretmenlerin konu alanındaki öğretim ve öğrenimde ortak teknolojileri nasıl kullanacaklarına ilişkin anlayışlarını karşılar.
Konu Alan Bilgisi nedir?
Konu Alanı Bilgisi Alanın öğretim programının öngördüğü temel ilke, kavram, yasa ve kuramlara ilişkin bilgi düzeyinin ötesinde bir birikime sahiptir. Alanı ve diğer konu alanlarının bilgilerinden yararlanarak bunları uygulayabilmektir.
PEDAGOJİ Pedagoji bilimsel alt yapısı olan bir disiplindir. İlk olarak Psikoloji, Felsefenin alt dalı olarak gelişim göstermiş, sonrasında ise yeni bir disiplin haline dönüşmüştür. Pedagoji ; çocukların ruhsal , bedensel ve sosyal gelişimlerini ana rahminden erişkinliğe kadar geçen sürede inceleyen bir bilim uğraşıdır.
Pedagog Bölümü Nedir?
İnceleme alanı çocuklar olan; çocukların duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimleri için araştırma yapan bilim dalına pedagoji denir. Pedagoji alanında uzmanlaşmış kişilere ise pedagog denir.
 
Geri
Üst