Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

PDR okulda ne yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

PDR okulda ne yapar?​

Öğrencilerle bireysel ve grupla psikolojik danışmanlık yapar. Öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin problemlerini tespit etmek ve gerekli kurumlara yönlendirmek konusunda rehberlik eder. Etkili ders çalışma yöntemleri ile ilgili öğrencileri bilgilendirir. Öğrencilere gidecekleri bir üst kurumları tanımada yardımcı olur.

Rehberlik ve danışmada bilgi verme nedir?​

Bireye toplumda açık gelişme olanakları ve uyması gereken kurallar hakkında bilgi verme rehberliğin diğer işlevidir. Bilgi Verme : Öğrenciyi; yetenek ve ilgilerine uygun okullar, programlar ve meslekler hakkında aydınlatma, ona görgü ve disiplin kuralları hakkında bilgi verme gibi faaliyetleri kapsar.
Dini Danışma nedir?​
Buna göre dini danışmanlık “Kişinin kendini tanıması, çevresine uyum sağlaması ve dinle ilgili problemlerini fark ederek çözmesi için çeşitli teknikler kullanarak profesyonelce yapılan psikolojik yardım” olarak tanımlanmıştır.

Rehber öğretmen okulda nöbet tutar mı?​

Rehber öğretmen okulda nöbet tutar mı?
f) Eğitim kurumu müdürünün vereceği rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile ilgili diğer görevleri yapar. MADDE 22 – (1) Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir. Ancak rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemez.

Okul rehber öğretmen derse girer mi?​

Okul rehber öğretmen derse girer mi?
rehber öğretmen derse giremez çünkü aslinda öğretmen değil psikolojik danismandır ve psikolojik destek saglayabilmesi icin kendisine not veren, sus diyen, sacini toplatan öğretmenlerden farkli olmasi gerekir. öğrencilerin okuldan en ust duzeyde faydalabilmesi icin öğretmen, veli, idare ve öğrenci ile beraber çalışırız.

Psikolojik Danışmanlık nedir ne değildir?​

Psikolojik danışma, kişilerin, sosyal, eğitimsel, kişisel konularda mevcut sorunlarını çözme, hedeflerini belirleme, karar verme, kendilerini daha iyi tanıma gibi amaçlarla profesyonel kişilerden yardım aldığı bir gelişim sürecidir.

Dini rehberliğin konuları nelerdir?​

Bu bilgiler, dinî danışma ve rehberlik hizmetinin beş temel gerekçeye dayandığını göstermektedir.
- Bilme ihtiyacı
- İkna olma ihtiyacı
- Yardım ihtiyacı
- Moral (manevi takviye) ihtiyacı
- Uzlaşma ihtiyacı
 
PDR (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) okulda çeşitli önemli görevleri yerine getirir. Öncelikle öğrencilerle bireysel ve grup psikolojik danışmanlık yapar. Bu süreçte öğrencilerin öğrenme güçlüklerini tespit ederek gerekli rehberlik ve yönlendirme hizmetleri sunar. Aynı zamanda etkili ders çalışma yöntemleri konusunda öğrencileri bilgilendirir ve onlara üst öğrenim kurumları hakkında rehberlik sağlar.

Rehberlik ve danışmada bilgi verme, bireye toplumda açık gelişme olanakları ve uyması gereken kurallar hakkında bilgi sağlamak anlamına gelir. Öğrencilere yetenek ve ilgilerine uygun okullar, programlar ve meslekler hakkında aydınlatıcı bilgiler verme, görgü ve disiplin kuralları hakkında bilgilendirme gibi faaliyetleri içerir.

Dini Danışma ise kişinin kendini tanıması, çevresine uyum sağlaması ve dinle ilgili problemlerini fark ederek çözmesi için çeşitli profesyonel psikolojik yardım tekniklerini kullanarak yapılan destektir.

Rehber öğretmenler nöbet tutmazlar. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleriyle ilgili diğer görevleri yerine getirirler. Ayrıca merkezi sınavlarda görev alabilirler ve belleticilik yapabilirler, fakat nöbet görevi verilmez.

Okul rehber öğretmeni derslere giremez çünkü aslında öğretmen değil, psikolojik danışmandır. Öğrencilerin psikolojik destek alabilmesi için diğer öğretmenlerden farklı bir rolü vardır.

Psikolojik Danışmanlık, kişilerin sosyal, eğitimsel ve kişisel konulardaki sorunlarını çözmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bir gelişim sürecidir.

Dini rehberliğin konuları ise bilme ihtiyacı, ikna olma ihtiyacı, yardım ihtiyacı, moral (manevi takviye) ihtiyacı ve uzlaşma ihtiyacı gibi beş temel gerekçeye dayanmaktadır. Bu konular, dini danışma ve rehberlik hizmetinin temel amaçlarını yansıtmaktadır.
 
Geri
Üst