- Konu Yazar
PDR okulda ne yapar?
Öğrencilerle bireysel ve grupla psikolojik danışmanlık yapar. Öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin problemlerini tespit etmek ve gerekli kurumlara yönlendirmek konusunda rehberlik eder. Etkili ders çalışma yöntemleri ile ilgili öğrencileri bilgilendirir. Öğrencilere gidecekleri bir üst kurumları tanımada yardımcı olur.Rehberlik ve danışmada bilgi verme nedir?
Bireye toplumda açık gelişme olanakları ve uyması gereken kurallar hakkında bilgi verme rehberliğin diğer işlevidir. Bilgi Verme : Öğrenciyi; yetenek ve ilgilerine uygun okullar, programlar ve meslekler hakkında aydınlatma, ona görgü ve disiplin kuralları hakkında bilgi verme gibi faaliyetleri kapsar.Buna göre dini danışmanlık “Kişinin kendini tanıması, çevresine uyum sağlaması ve dinle ilgili problemlerini fark ederek çözmesi için çeşitli teknikler kullanarak profesyonelce yapılan psikolojik yardım” olarak tanımlanmıştır.
Rehber öğretmen okulda nöbet tutar mı?
Rehber öğretmen okulda nöbet tutar mı?f) Eğitim kurumu müdürünün vereceği rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile ilgili diğer görevleri yapar. MADDE 22 – (1) Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir. Ancak rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemez.
Okul rehber öğretmen derse girer mi?
Okul rehber öğretmen derse girer mi?rehber öğretmen derse giremez çünkü aslinda öğretmen değil psikolojik danismandır ve psikolojik destek saglayabilmesi icin kendisine not veren, sus diyen, sacini toplatan öğretmenlerden farkli olmasi gerekir. öğrencilerin okuldan en ust duzeyde faydalabilmesi icin öğretmen, veli, idare ve öğrenci ile beraber çalışırız.
Psikolojik Danışmanlık nedir ne değildir?
Psikolojik danışma, kişilerin, sosyal, eğitimsel, kişisel konularda mevcut sorunlarını çözme, hedeflerini belirleme, karar verme, kendilerini daha iyi tanıma gibi amaçlarla profesyonel kişilerden yardım aldığı bir gelişim sürecidir.Dini rehberliğin konuları nelerdir?
Bu bilgiler, dinî danışma ve rehberlik hizmetinin beş temel gerekçeye dayandığını göstermektedir.- Bilme ihtiyacı
- İkna olma ihtiyacı
- Yardım ihtiyacı
- Moral (manevi takviye) ihtiyacı
- Uzlaşma ihtiyacı