AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

PDR ile psikoloji Arasindaki Fark Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

PDR ile psikoloji Arasındaki Fark Nedir?​

PDR Eğitim Ve Pozitif Psikoloji Ağırlıklıdır; İnsanın Olumlu Yönlerine Odaklanır. Psikoloji İse Daha Çok Patolojik, Nevrotik ve Problemli Bireylerle İlgilenir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümleri ise her ne kadar bazı otoritelerce doğru ve yerinde görülmese de eğitim fakültelerinde eğitim verir.

Klinik Psikolog farkı nedir?​

Psikologlar 4 yıllık psikoloji lisansından lisans derecesi ile mezun olurken klinik psikologlar 4 yıllık lisans programına ek olarak 2 yıl yüksek lisans yaparak bu alanda uzmanlaşırlar. Klinik psikoloji, psikolojinin uygulamaya yönelik temel alt dallarından yalnızca biridir.
Psikolojik danışmanlar Klinik Psikolog olabilir mi?
Niteliği her ne olursa olsun, Lisans mezuniyet ünvanı Psikolog olmayan hiçbir meslek mensubu Yüksek lisans ile Klinik Psikolog olamaz. Buna öğretmen yetiştiren Eğitim Fakültelerinin Psikolojik Danışmanlık ve rehber öğretmenlik bölümü mezunları da dahildir.
PDR mezunu Klinik Psikolog hastanede çalışabilir mi?
PDR mezunları lisans mezunu olarak hastanelerde çalışamaz. Fakat Klinik Psikoloji yüksek lisansı yaptıktan sonra Klinik Psikolog ünvanı ile hastanelerde çalışabilir.

PDR mi daha iyi yoksa psikoloji mi?​

Eğer çok fazla girişimci değilseniz psikoloji bölümü yerine puanınız yetiyorsa PDR bölümünü seçmeniz daha uygun olacaktır. Eğer risk alma düzeyiniz düşük, çok temkinli bir kişiliğiniz varsa dışardaki olaylar sizi çok çabuk etkiliyor ise yine Psikoloji yerine PDR’yi düşünmenizi tavsiye ederim.

PDR mi daha yüksek psikoloji mi?​

PDR mezunları psikolog unvanını kullanamamakta ‘Psikolojik Danışman’ unvanını kullanmaktadır ve psikolog unvanını kullanabilmeleri için yüksek lisans şarttır. Psikoloji lisans derslerinde patoloji/hastalık ile ilgili yoğun bilgi verilirken PDR de eğitim dersleri ön plana çıkmaktadır.
Klinik psikolog ne oluyor?
Klinik psikolog, bireylerin yaşamlarındaki duygusal, zihinsel ve davranışsal sorunları tanımlamak için seans düzenler, gözlem, görüşme ve testlerle mevcut ya da olası bozuklukları teşhis eder. Kişinin ihtiyaçlarına göre bir tedavi programı formüle eder.
PDR mezunu nasıl klinik psikolog olur?
Nitekim, lisans eğitiminin üstüne yüksek lisans ve gerekli diğer eğitimleri alan PDR mezunları Klinik Psikolog olabiliyor.

Klinik Psikolog hastanede çalışabilir mi?​

Hastaneler en çok psikolog alımı yapılan kadrolardan biri. Yani evet, psikologlar hastanede çalışabilirler.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık psikolog olabilir mi?​

Psikoloji mezunları Milli Eğitim Bakanlığında “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ve Meslek Dersi Öğretmeni (Psikoloji, Felsefe, Mantık, Eğitim psikolojisi, sosyoloji, gerontopsikiyatri vb. dersleri) olarak atanabilmektedir. Bunun için; Pedagojik formasyon eğitimi almaları şarttır.
PDR mezunu nasıl psikolog olur?

Geri