AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

PDR bolumunu kimler okumali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

PDR bölümünü kimler okumalı?​

PDR bölümünden mezun olanlar devlet okullarında ve özel okullarda “Rehber Öğretmen” olarak veya Rehberlik Araştırma Merkezlerinde çalışabilirler. Eğitim alanı dışında; Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi kurumlarda da çalışabilme imkânları vardır.
PDR den mezun olunca ne olunur?
Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda, Özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/Rehber öğretmen olarak çalışabilirler.
PDR puanları neden düştü?
Bu düşüşün en büyük sebebi MEB’in alanımız üzerinde uygulamalarıdır. Geçmiş yıllarda PDR mezununun az olmasını, ihtiyacı karşılamamasını öne sürerek yaptığı alan dışı atamalar dikkati çekmiştir. PDR alanında uzman olmayan binlerce kişi ülkenin çeşitli yerlerinde çalışmaya başlamıştır.

Neden PDR okumak istiyorum?​

Sorgulamaya ve insanı anlamaya dönük, iletişimin önemli olduğu bir alan olması sebebiyle psikolojiye karşı ilginiz derslerinizdeki başarıyı etkileyecektir. Ruh sağlığı konusunda anormalin ne olduğunu öğrenmekle birlikte sorunları olan normal insanlara nasıl yardımcı olabileceğinizi zamanla öğreniyorsunuz.
PDR için hangi derslere çalışmalıyım?
PDR bölümü için Eşit Ağırlık puan türüne sahip olmak gerekir. Sınavda da TYT oturumundan sonra AYT oturumunda Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1 testlerinin çözülmesi gerekmektedir. PDR, Eğitim Fakültesi bünyesinde bir bölüm olduğu için başarı sıralaması şartı bulunur.
PDR mezunu özel yer açabilir mi?
Psikoloji ve PDR mezunları kendine özel psikolojik danışma bürosu açabilir mi? Şuan ki mevzuatla elbette açabilirler. Ancak bunun için klinik psikoloji alanında lisans yada doktora eğitimi alması gerekiyor.

PDR Bu yıl kaç puanla kapattı?​

Rehberlik Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
PDR mezunu klinik psikolog olabilir mi?
Nitekim, lisans eğitiminin üstüne yüksek lisans ve gerekli diğer eğitimleri alan PDR mezunları Klinik Psikolog olabiliyor.
PDR hangi sınavla alıyor?

KPSS PDR hangi dersler var?​

2021 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Rehber Öğretmenliği Konu Dağılımı (ÖABT PDR ÖĞRETMENLİĞİ)

Geri