AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pcʼde Ekranı Nasıl İkiye Bölme?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Pc’de ekranı nasıl ikiye bölme işlemi oldukça kolaydır. İlk olarak, Windows işletim sisteminde ekran ayarlarına girin. Ardından, monitör ayarlarına tıklayın ve çözünürlük seçeneğini bulun. Burada, ekranı yatay veya dikey olarak iki bölme seçeneğini göreceksiniz. İstediğiniz bölme seçeneğini seçin ve uygulayın. Pc’niz artık ikiye bölünmüş bir ekranla çalışmaya hazır. İki farklı uygulamayı veya görevi aynı anda görüntülemek için bu özellik oldukça kullanışlıdır. İkiye bölünmüş ekran, verimliliki artırırken, işlerinizi daha hızlı halledebilmenizi sağlar.
İçindekiler

Pc’de Ekranı Nasıl İkiye Bölme?

Pc’nizdeki ekranı ikiye bölmek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. İşte bu işlemi gerçekleştirmek için sıkça sorulan 19 soru:

1. Pc’de ekranı nasıl ikiye bölerim?

Ekranı ikiye bölmek için Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:
Adım 1: İkiye bölmek istediğiniz pencereyi seçin.
Adım 2: Pencerenin üst kısmındaki “Başlat” düğmesine sağ tıklayın.
Adım 3: Açılan menüden “Yan yana yerleştir” seçeneğini seçin.

2. Hangi Windows sürümlerinde ekranı ikiye bölebilirim?

Ekranı ikiye bölmek için Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 gibi daha yeni sürümlere sahip olmanız gerekmektedir.

3. Mac bilgisayarda ekranı nasıl ikiye bölerim?

Mac bilgisayarlarda ekranı ikiye bölmek için “Mission Control” adlı özelliği kullanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:
Adım 1: Ekranın üst kısmındaki “Mission Control” düğmesine tıklayın.
Adım 2: Açılan pencerede ikiye bölmek istediğiniz uygulamayı seçin ve üzerine tıklayın.
Adım 3: Seçtiğiniz uygulama ekranın yarısına yerleşecektir.

4. Linux işletim sistemlerinde ekranı nasıl ikiye bölerim?

Linux işletim sistemlerinde ekranı ikiye bölmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Örneğin, “i3” gibi bir pencere yöneticisi kullanarak ekranı ikiye bölebilirsiniz.

5. Ekranı ikiye böldüğümde her iki bölümde de aynı anda çalışabilir miyim?

Evet, ekranı ikiye böldüğünüzde her iki bölümde de aynı anda çalışabilirsiniz. Böylece iki farklı uygulamayı aynı anda görüntüleyebilir ve kullanabilirsiniz.

6. İkiye bölen ekranı nasıl geri alabilirim?

İkiye bölen ekranı geri almak için aşağıdaki adımları izleyin:
Adım 1: İkiye bölen ekranın üst kısmındaki “Başlat” düğmesine sağ tıklayın.
Adım 2: Açılan menüden “Yan yana yerleştir” seçeneğini seçin.

7. İkiye bölen ekranı yeniden boyutlandırabilir miyim?

Evet, ikiye bölen ekranı yeniden boyutlandırabilirsiniz. Bunun için ikiye bölen çubuğun üzerine gelerek boyutunu değiştirebilirsiniz.

8. İkiye bölen ekranı dikey olarak da bölebilir miyim?

Evet, ikiye bölen ekranı dikey olarak da bölebilirsiniz. Bunun için ikiye bölen çubuğun üzerine gelerek dikey olarak bölebilirsiniz.

9. İkiye bölen ekranı farklı monitörlere uygulayabilir miyim?

Evet, ikiye bölen ekranı farklı monitörlere uygulayabilirsiniz. Bu işlem için birden fazla monitöre sahip olmanız gerekmektedir.

10. İkiye bölen ekranı kullanırken klavye kısayolları var mı?

Evet, ikiye bölen ekranı kullanırken klavye kısayolları bulunmaktadır. Örneğin, Windows işletim sistemlerinde “Windows tuşu + sol ok” veya “Windows tuşu + sağ ok” kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.

11. İkiye bölen ekranı farklı boyutlarda bölebilir miyim?

Evet, ikiye bölen ekranı farklı boyutlarda bölebilirsiniz. Bunun için ikiye bölen çubuğun üzerine gelerek boyutunu değiştirebilirsiniz.

12. İkiye bölen ekranı kullanırken ekran görüntüsü alabilir miyim?

Evet, ikiye bölen ekranı kullanırken ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bunun için klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtScn” tuşunu kullanabilirsiniz.

13. İkiye bölen ekranı kullanırken sesi nasıl ayarlayabilirim?

İkiye bölen ekranı kullanırken sesi ayarlamak için Windows işletim sistemlerinde ses kontrol simgesine tıklayarak ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.

14. İkiye bölen ekranı kullanırken fareyi nasıl kullanabilirim?

İkiye bölen ekranı kullanırken fareyi her iki bölümde de kullanabilirsiniz. Fareyi istediğiniz bölümün üzerine getirerek o bölümde işlemler yapabilirsiniz.

15. İkiye bölen ekranı kullanırken klavyeyle nasıl geçiş yapabilirim?

İkiye bölen ekranı kullanırken klavyeyle bölümler arasında geçiş yapmak için “Alt + Tab” kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

16. İkiye bölen ekranı kullanırken bir bölümü kapatabilir miyim?

Evet, ikiye bölen ekranı kullanırken bir bölümü kapatmak için o bölümün üst kısmındaki “X” düğmesine tıklayabilirsiniz.

17. İkiye bölen ekranı kullanırken bölümleri değiştirebilir miyim?

Evet, ikiye bölen ekranı kullanırken bölümleri değiştirebilirsiniz. Bunun için ikiye bölen çubuğun üzerine gelerek bölümleri değiştirebilirsiniz.

18. İkiye bölen ekranı kullanırken ekranı kapatıp açarsam ne olur?

İkiye bölen ekranı kullanırken ekranı kapatıp açarsanız, ikiye bölen ekranın ayarları kaybolabilir ve tekrar yapmanız gerekebilir.

19. İkiye bölen ekranı kullanırken farklı uygulamaları nasıl açabilirim?

İkiye bölen ekranı kullanırken farklı uygulamaları açmak için başlat menüsünden veya masaüstündeki kısayollarla uygulamaları açabilirsiniz. Açtığınız uygulamalar otomatik olarak ikiye bölen ekranın boş bölümüne yerleşecektir.

Pcʼde Ekranı Nasıl İkiye Bölme?

Windows 10’da ekranı ikiye bölme.
Ekranı bölerek iki uygulamayı aynı anda kullanma.
Ekranı yatay veya dikey olarak ikiye bölebilirsiniz.
Ekranı ikiye böldükten sonra boyutları ayarlayabilirsiniz.
Böldüğünüz ekranı geri tek bir ekran haline getirebilirsiniz.

Windows 10’da ekranı ikiye bölme.
Ekranı bölerek iki uygulamayı aynı anda kullanma.
Ekranı yatay veya dikey olarak ikiye bölebilirsiniz.
Ekranı ikiye böldükten sonra boyutları ayarlayabilirsiniz.
Böldüğünüz ekranı geri tek bir ekran haline getirebilirsiniz.

Geri