- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
PCB kart tasarımı yaparken hangi programları kullanabiliriz?
FreePCB. Microsoft Windows işletim sistemleri için üretilmiş ücretsiz, açık kaynak kodlu PCB tasarım editörüdür.Altium designer nedir ne işe yarar?
Altium Designer; şematik çizimi, kolay kullanılan PCB tasarım araçları, gelişmiş 3D görüntüleme, üretim dosyları, tasarım kütüphaneleri ve malzeme listesi oluşturma özellikleri ile bütünleşik bir arayüz sunarken data yönetimi ile kart tasarımınızı, çevresel birimlere bağlı ve yalnız önemli olana odaklanarak …kulllanımı zor gibi görünse de aslında değildir. altium designer profesyonel devre tasarımı yapmak için tasarlandığından ayrıntısı çoktur, bu sebeple karmaşık gibi görünmektedir. kendi forumunda ve sitesinde her türlü dökümana, eğitim videolarına ulaşabilirsiniz.
Altium Designer ile ne yapılır?
Öğrenecekleriniz
Altium nerelerde kullanılır?
Şematik tasarımı, PCB tasarımı, PCB yerleşimi, yönlendirme araçları, sinyal bütünlüğü analizi, FPGA uygulamaları için özel gömülü yazılım araçları, ECAD/MCAD entegrasyon araçları, kitaplık ve tasarım veri yönetimi, çıktı verisi oluşturma gibi bir sürü konu hakkında çalışmalarınızı sorunsuz sürdürebilirsiniz.
Altium Designer ücretli mı?
3D tasarımın sınırlarını zorlayan özellikleri ile Rigid Flex Altium’un ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir eklentisidir. Draftsman ile doküman ve PCB dosyaları otomatik olarak senkronize olur. PCB dokümanı ile aktif bağlı dokümantasyonlar oluşturulur ve PCB’de yaptığınız değişiklikler doğrudan dokümanınıza yansır.EasyEDA ücretsiz mi?
EasyEDA kullanması bedava olan, internet ve bulut tabanlı bir devre tasarım programı. Program tüm işletim sistemleri ile uyumlu olarak çalışabiliyor. İnternet ve bulut tabanlı olmasından dolayı bilgisayarınıza herhangi bir dosya indirmeden veya kurulum yapmadan rahatllıkla kullanabiliyorsunuz.Altium Designer HARNESS Yapısı (Kullanmak iyi ama mantığı öğrenip uygulamak işkence gibi ) Yolları gruplamak için bir diğer yöntemdir. Bus yapısında farklı türde yolları birleştirip şema dışına taşınamıyorken, Harness yapısı buna izin verir. Hazırlanan bu harness yapıları daha sonra kullanılmak üzere kaydedilebilir.
EasyEDA ne işe yarar?
EasyEDA herhangi bir kısıtlama olmadan baskılı devre yapmanıza izin veren bir yazılımdır PCB. Bu yazılımın avantajlarından biri, bir web sayfasından kullanılması ve herhangi bir ek eklenti yüklemenize gerek olmamasıdır, bu da çok güçlü bir ekipman olmadan hızlı bir devre gerçekleştirmeyi çok çekici kılar.