AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

PCB kart hammaddesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

PCB kart hammaddesi nedir?​

Baskılı devre kartı (kısaca BDK, İngilizce kısaltması PCB), elektronik devre elemanlarını monte etmek için yüzeyinde iletken (örneğin bakır) yollar ve adalar, yüzeyler arasında ise içi lehim kaplı delikler içeren değişik yalıtkan materyallerden yapılmış plakalardır.

Yüksek hızlı PCB tasarımı nedir?​

Yüksek hızlı PCB, bir saniyede milyarlarca işlemi yönetebilen özel bir devre kartı türüdür.. Bu PCB’ler, birçok mikroişlemci ve diğer sağlam bileşenleri kullanarak bu hıza ulaşır.. Yani, herhangi bir kusur yüksek frekanslı PCB kurulu önemli bir sorun yaratabilir. Daha ileri, farklı işlemleri durdurabilir.

PCB tooling ne demek?​

PCB tooling ne demek?
PCB Üretimi Bunun nedeni, PCB üreticilerinin üretim için “tooling” masrafı denilen, kendi ortamlarını bizim tasarımımıza göre yapılandırırken harcadıkları eforu ücretlendirdikleri meblağı, bizden talep etmesidir. Bu masraf bir adet PCB üretilecekse de, bin adet PCB üretilecekse de bizim faturamıza eklenir.

PCB Layout ne demek?​

PCB Layout ne demek?
PCB Layout baskı devre tasarımı için farksal çift desteğine sahip akıllı elle çizim, şekil tabanlı otomatik çizici, gelişmiş denetim ve geniş ithal/ihraç yeteneklerine sahip üst düzey bir mühendislik aracıdır.

PCB li yag ne demek?​

PCB (poliklorlu bifenil), iyi elektriksel özellikleri ve düşük yanıcılığı nedeniyle sentetik bir yalıtkan yağ olarak yaygın şekilde kullanılır. PCB’lerin çevre üzerinde olumsuz etkileri olduğu tespit edilen birçok ülkede yasaklanmıştır. Petrolden üretilen trafo yağı PCB (poliklorlu bifenil) içermez.

Tooling bedeli ne demek?​

PCB konusunda deneyimli olanlar bilirler, prototip PCB üretim maliyetleri oldukça yüksektir. Bunun nedeni, PCB üreticilerinin üretim için “tooling” masrafı denilen, kendi ortamlarını bizim tasarımımıza göre yapılandırırken harcadıkları eforu ücretlendirdikleri meblağı, bizden talep etmesidir.

PCB tasarım Teknisyeni ne iş yapar?​

PCB tasarım Teknisyeni ne iş yapar?
İş Tanımı: Gömülü haberleşme sistem donanımlarını geliştiren ekiple beraber tasarım süreçlerinin içerisinde yer alarak, geliştirilecek ürünlerin PCB tasarımlarını yapacak PCB Tasarım Teknisyeni aranmaktadır.

PCB kart hammaddesi, elektronik devre elemanlarını monte etmek için kullanılan plakalardır. Bu plakalar yüzeyinde iletken yollar ve adalar bulundururken, yüzeyler arasında ise içi lehim kaplı delikler içeren yalıtkan materyallerden yapılmıştır. Genellikle bakır gibi iletken malzemeler tercih edilir.

Yüksek hızlı PCB tasarımı ise bir saniyede milyarlarca işlemi yönetebilen özel bir devre kartı türüdür. Bu PCB'ler, yüksek hızda işlem yapabilmek için birden fazla mikroişlemci ve sağlam bileşenler kullanır. Bu tür PCB'lerde herhangi bir kusur, yüksek frekanslı sinyallerin iletilmesinde önemli sorunlara yol açabilir ve cihazın performansını olumsuz yönde etkileyebilir.

PCB tooling, PCB üretim sürecinde karşımıza çıkan bir terimdir. PCB üreticileri, kendi üretim ortamlarını müşterilerinin tasarımlarına uygun hale getirirken harcadıkları eforu "tooling" masrafı olarak müşteriden talep ederler. Bu masraf, PCB üretiminin hacmine bağlı olup, faturaya eklenir.

PCB Layout ise baskı devre tasarımı için kullanılan farksal çift desteğine sahip akıllı elle çizim, şekil tabanlı otomatik çizici, gelişmiş denetim ve geniş ithal/ihraç yeteneklerine sahip bir mühendislik aracıdır. Bu araç, PCB tasarım sürecinde kullanılarak karmaşık devrelerin düzgün bir şekilde düzenlenmesine yardımcı olur.

PCB lik yağ ise poliklorlu bifenil isimli sentetik bir yalıtkan yağdır. Bu yağın iyi elektriksel özelliklere sahip olması ve düşük yanıcılığı nedeniyle kullanım alanı bulunmaktadır. Ancak PCB'lerin çevre üzerinde olumsuz etkilerinin tespit edilmesi sonucunda birçok ülkede yasaklanmıştır. Bundan dolayı, petrolden üretilen trafo yağları genellikle PCB içermez.

Son olarak, PCB tasarım teknisyeni, gömülü haberleşme sistem donanımlarını geliştiren ekiplerle birlikte çalışarak PCB tasarım süreçlerine katkı sağlar. Bu kişi, geliştirilecek ürünler için PCB tasarımlarını yapar ve bu alanda uzmanlaşmış bir teknisyendir.

Geri