AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

PCA sertifikasi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

PCA sertifikası nedir?​

PCA (Post Construction Assessment), imalatı tamamlanmış ve kaydı yapılmış bir teknenin kontrol edilerek CE sertifikalandırılmasıdır. PCA bir CE Belgesi modülüdür. İmalatı tamamlanmış yani mevcut halde bulunan 2.5 – 24 metre arası bütün yat ve gezi tekneleri PCA belgesi alır.

ISO belgeleri kaç yıl geçerlidir?​

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi geçerlilik süresi 3 yıllık periyot için düzenlenen belgelerdir. ISO belgesi geçerlilik süresi başlangıcı İSO Belgelendirme kuruluşunun belgelendirme denetimi sonucu belge basım tarihi ile başlamaktadır.
Belgelendirme periyodu nedir?
Belgelendirme geçerlilik süresi; Belgelendirme sürecindeki ilk denetim tarihi baz alınarak bir yıl süreyle geçerlidir. Gözetim denetimleri yıllık yapılır ve her yıl firmaya yeni belge düzenlenir. Belge geçerlilik süresinin dolmasına 2 (iki) ay kala firma ile iletişime geçilerek yeni denetim planlanır.

ISO 9001 20015 kaç yıl geçerli?​

ISO 9001 ve diğer ISO belgelerinin geçerlilik süresi 3 yıldır.

Belgelendirme Denetimi nedir?​

Denetim uygulamasında belgelendirme işlemlerine çalışma kağıtları denmektedir. Çalışma kağıtları; denetçinin izlediği denetim yollarını, uyguladığı denetim işlemlerini ve testlerini, topladığı bilgileri ve incelemeleri ile ilgili ulaştığı sonuçları gösteren yazılı belgelerdir.
Uçuş sertifikası nedir?
Onaylı otorite tarafından uçak imalatçısının ürettiği hava araçlarına verilir. Bu sertifikaya sahip uçağın tüm kontrollerden geçtiği, tip sertifikasına uygun olduğunu ve uçuşa elverişli durumda olduğu teyit edilmiş olur.

Ohsas 18001 belgeleri kaç yılında geçerliliğini kaybedecek?​

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi olan ve yerini ISO 45001 Standardına bırakan OHSAS 18001 faydaları nelerdir. OHSAS 18001 Standardı 2021 yılı itibari ile iptal bir standarttır.

ISO 27001 sertifikası kaç yıl geçerli?​

Belge geçerlilik süresi her ne kadar 3 yıl olarak görünse de belge alındıktan 1 yıl sonra ve her yıl planlı olarak ara denetim yapılır ve belge yenilenir.

Geri