Pazılı Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler
2 demet pazı
1 orta uzunluk kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
6 yemek kaşığı yoğurt (Tepeleme)
Bulgur köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (Tepeleme)
2 kaşık un
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pazılı Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Pazıyı yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Orta büyüklüğünde kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Geniş bir tavada zeytinyağı ile kavuralım.
Doğranmış pazıları 3 kerede ekleyelim. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim.
Soğuması için kenara alalım.
Bulguru geniş bir kaseye alalım üzerine sıcak suyu ekleyip yeterlice karıştıralım.
5-10 dk içine çekmesini bekleyelim. Ceviz, kırmızı toz biber ve zeytinyağı hariç tüm materyalleri yoğuralım. Gerekirse soğuk su ek edebiliriz. Ben 1 yemek kaşığı su eği ile kıvamını ayarladım. Bulguların misket büyüklüğünde yuvarlayalım un serptiğimiz tepsiye dizelim.
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyelim köfteleri de üzerine alıp kızartalım.
Dövülmüş cevizi ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
En son kırmızı toz biber ekleyip 1 dk daha kavurup soğuması için kenara alalım.
Soğuyan pazının üzerine karabiber ve tuz ekleyelim yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına alalım.
Ilınan köfteleri pazıların üzerine alalım. Afiyet olsun.
Sevgili lezzet tanımları youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Abone olmayı, yorum yazmayı ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
2 demet pazı
1 orta uzunluk kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
6 yemek kaşığı yoğurt (Tepeleme)
Bulgur köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (Tepeleme)
2 kaşık un
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pazılı Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Pazıyı yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Orta büyüklüğünde kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Geniş bir tavada zeytinyağı ile kavuralım.
Doğranmış pazıları 3 kerede ekleyelim. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim.
Soğuması için kenara alalım.
Bulguru geniş bir kaseye alalım üzerine sıcak suyu ekleyip yeterlice karıştıralım.
5-10 dk içine çekmesini bekleyelim. Ceviz, kırmızı toz biber ve zeytinyağı hariç tüm materyalleri yoğuralım. Gerekirse soğuk su ek edebiliriz. Ben 1 yemek kaşığı su eği ile kıvamını ayarladım. Bulguların misket büyüklüğünde yuvarlayalım un serptiğimiz tepsiye dizelim.
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyelim köfteleri de üzerine alıp kızartalım.
Dövülmüş cevizi ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
En son kırmızı toz biber ekleyip 1 dk daha kavurup soğuması için kenara alalım.
Soğuyan pazının üzerine karabiber ve tuz ekleyelim yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına alalım.
Ilınan köfteleri pazıların üzerine alalım. Afiyet olsun.
Sevgili lezzet tanımları youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Abone olmayı, yorum yazmayı ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.