AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pazılı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pazılı Börek Tanımı İçin Gereçler
4 adet yufka
1 bağ pazı (isterseniz ıspanakla yapabilirsiniz)
1 kase lor
1 çay kaşığı tuz (benim peynirim tuzluydu)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu ve susam

Pazılı Börek Tanımı Yapılışı

Pazı kesilir ve içine bir tabak lor eklenir akabinde pul biber ve tuz ek edilerek karıştırılır.
Yağ ve su bir kasede uygunca karıştırılır.
Birinci kat yufka serilerek yağ ve su karışımı sürülür akabinde ikinci kat yufka serilerek yağ ve su karışımı tekrar sürülür.
Akabinde yufka 16 modüle bölünür.
Her bir kısma 1 kaşık iç harç konulur ve sarılır.
Sardıktan sonra üzer için bir yumurta sarısı sürülür ve çörek otu dökülür.
Evvelden ısıtılmış 180 derce fan ayarında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst