AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pazi hangi mevsimde olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.733
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pazı hangi mevsimde olur?​

Kış mevsiminde yetişen sebzeler: Kış mevsiminde sağlıklı şekilde yiyebileceğimiz birçok organik sebze yetiştirilmektedir. Bunlar arasında ıspanak, pazı, havuç, kereviz, lahana, turp, balkabağı ve brokoli gibi besinler bulunmaktadır.

Pazı insanın neresi?​

Pazı kemiği kol bölgesinin omuz ile dirsek arasında kalan bölümü arasında bulunan ve şişkin olan bir kas grubu olmaktadır. Kol kısmının omuz başından dirseğe kadar olan kısmındaki tek olan ve uzun kemik pazı kemiği olarak adlandırılmaktadır.

Pazı hangi bölgede yetişir?​

Pazı hangi bölgede yetişir?
Pazı, toprak seçiciliği olmayan kolay bir bitkidir. Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz’de bolca yetişmektedir. Diğer bölgelerde bahçe tarımında da yetişebilir.

Pazı hangi ayda yenir?​

Pazı hangi ayda yenir?
Kasım ayı ile kara kış başlarken, ayva tatlısı ile kendinizi mutlu edin. Sebzeler: Lahana, kereviz, pırasa, yer elması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı. Meyveler: Ceviz, kestane, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt. Bu ay tam zamanı neler dersen: Lahana, portakal, mandalina, ayva.

Pazı hangi aylarda yetişir?​

Pazı tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Pazı tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Pazı tohumu ekim derinliği 1-2 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 8-10 cm ,sıralar arası 30-35 cm arasındadır.Pazı fidesi kullanılacaksa pazı fidesi …

Pazı ne zaman toplanır?​

Pazı Hasatı Ve Toplama Pazılarımızı yaklaşık 10-12 yaprağı olduğunda hasat etmeye başlayabiliriz, yaprağın büyüklüğü çeşidine göre değişiklik gösterir. Toplanan yapraklar, dışarıdan gelen ve parlaklığını yitirmiş veya solmaya başlayan yapraklardan uzaklaştırılmalıdır.

Pazı hangi iklimde yetişir?​

Pazı hangi iklimde yetişir?
Kuzey Afrika’dan Kuzey Avrupa’ya kadar geniş bir kuşakta başarıyla yetiştirilir. Yapraklarından kolayca su alabilir, yağmurlama sulamayı ve gece çiğlerini çok iyi değerlendirir. Nemin yüksek olduğu dönemlerde yaprak gelişmesi daha iyi olur ve verim artar. Pazı toprak istekleri bakımından seçici bir bitki değildir.

Pazı su ister mi?​

Pazı su ister mi?
Pazı toprak çeşitliğine göre seçici değildir, ancak toprağın asla suya doyurulmasına ihtiyaç duymaz, bu nedenle haftada 2 ila 3 kez yağmurlama tekniği ile nemlendirilir, ancak her zaman suyun doygunluğunu kontrol ederek düzenlenmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Pazı ne kadar sürede yetişir?​

10 ila 15 gün içinde filizlenir ve 50 ila 60 gün sonunda hasat edilir. Fideler küçükken yabancı otları ayıklamak ürünün gelişmesi açısından son derece önemlidir. Pazılarımız büyüdükçe toprağı kaplayacak ve yabancı otların büyümesini engelleyecektir.
 
Pazı, genellikle İlkbahar, Sonbahar ve Yaz aylarında yetiştirilir ve bu dönemlerde tohum ekimi önerilir. Tohum kalitesi ve ekim zamanı, verimlilik açısından önemlidir. Pazı tohumunun ekim derinliği genellikle 1-2 cm arasında olmalıdır ve sıralar arası mesafe 30-35 cm olmalıdır. Pazı tohumlarının toplanması yaklaşık olarak 10-12 yaprak aşamasında yapılmalıdır. Yaprakların büyüklüğü çeşide göre değişiklik gösterebilir. Toplanan yapraklar arasından solmaya başlayan veya parlaklığını yitirmiş olan yapraklar uzaklaştırılmalıdır.

Pazı, geniş bir iklim aralığında yetiştirilebilen bir bitkidir. Kuzey Afrika'dan Kuzey Avrupa'ya kadar birçok bölgede başarıyla yetiştirilir. Pazı, nem oranı yüksek iklim koşullarında yaprak gelişimi için uygun ortam sağlar ve verimliliği artırır. Pazı, toprak gereksinimleri açısından seçici bir bitki değildir ve kolayca su alabilir.

Pazı bitkisi, sulama gereksinimleri açısından haftada 2 ila 3 kez sulanabilir. Toprağın sürekli olarak suya doyurulmaması önemlidir; sulama sıklığı kontrol edilmelidir. Pazı fideleri genellikle 10 ila 15 gün içinde filizlenir ve 50 ila 60 gün sonra hasat edilebilir. Fidelerin büyüdüğü süreçte yabancı otların temizlenmesi, bitkinin sağlıklı büyümesi için önemlidir. Fideler büyüdükçe toprağı kaplayacak ve yabancı otların büyümesini engelleyecektir.
 
Geri
Üst