Pazı Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pazı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
3 demet pazı yaprağı( saplarından mis üzere bulgurlu yemek yapabiliriz)
100 gram kadar beyaz peynir
1 adet orta uzunluk soğan
200 ml süt
2 adet yumurta
3 adet yufka
Pul biber
Tuz
Çörek otu

Pazı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pazılarımızı güzelce yıkayıp doğrayalım.
Soğanımızı küp küp kesip geniş bir tavaya alalım.
2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine pazı yapraklarımızı ekleyelim. 1 çay kaşığı pul biber ve tuzumuzu da ekleyelim. Suyunu çektiğinde ocak’tan alalım.
Ocaktan aldığımız pazının üzerine peynirimizi ufalayalım.
Süt ve bir tam yumurtayı ve öteki yumurtanın beyazını alıp çırpalım.( sarısı üzerine)
Bir borcamın altını yağlayalım.
Yufkaların ortasına sütlü karışımdan sürüp dizelim.
Katına geldiğimizde pazı içimizi koyalım ve yufka sütlü karışım biçiminde devam edelim.
Üzerine yumurta sarımızı sürelim ve çörek otumuzu serpelim.
Pişirmeden dilimleyebilirsiniz.
180 derece fırında 30 dk pişirelim.Afiyetler olsun
Pazı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst