AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pazarlama satis ve dagitim giderleri turleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Pazarlama satış ve dağıtım giderleri türleri nelerdir?​

PAZARLAMA, SATIŞ VE DAĞITIM GİDERLERİ (-) Mal ve hizmetlerin pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan endirekt malzeme, endirekt işçilik, personel giderleri, dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler, çeşitli giderler, vergi resim ve harçlar, amortismanlar ve tükenme paylarından oluşur.

Dağıtım giderleri ne demek?​

Gider dağıtımı, üretim maliyetini oluşturan tüm giderlerin gider yerlerine dağıtılmasıdır. Direkt ve endirekt ayrımı olmaksızın tüm giderler, esas üretim gider yerleri ile yardımcı gider yerlerine dağıtılır.

761 Nereye yansıtılır?​

761 Nereye yansıtılır?
761 PAZARLAMA, SATIŞ ve DAĞITIM GİDERLERİ YANSITMA HESABI Dönem sonunda 760 PAZARLAMA, SATIŞ ve DAĞITIM GİDERLERİ hesabında biriken tutarın gelir tablosu hesaplarından 631 PAZARLAMA, SATIŞ ve DAĞITIM GİDERLERİ hesabına aktarımı için kullanılır.

Pazarlama satış ve dağıtım maliyeti nedir?​

Pazarlama satış ve dağıtım maliyeti nedir?
Pazarlama, satış ve dağıtım giderleri olarak da adlandırılan pazarlama maliyetleri, müşterilere mal veya hizmet sunma ile ilişkili toplam maliyet olarak tanımlanabilir.

Pazarlama giderleri ne demek?​

Pazarlama giderleri, ürünün stoklara verildiği andan itibaren alıcılara ulaşana kadar harcanan paradır. Günümüzde işletmeler ürünü stoklara vermeden önce hatta üretim aşamasında pazarlama giderlerini hesaplayabiliyor.

781 Hangi hesaba yansitilir?​

781 FİNANSMAN GİDERLERİ YANSITMA HES. Dönem sonunda 780 FİNANSMAN GİDERLERİ hesabında biriken kısa vadeli faiz giderleri 781 FİNANSMAN GİDERLERİ YANSITMA HESABI yardımıyla 660 KISA VADELİ BORÇLANMA GİDERLERİ hesabına aktarılır.

Giderler nelerdir?​

Giderler nelerdir?
Bu giderler; sektöre, ürün veya hizmetin türüne ve bir işletmedeki departmanların sayısına bağlı olarak değişir….İşletme Giderleri Nelerdir?
- Personel Maaşı
- 2. Sigorta.
- 3. Gelir Vergisi, KDV vb. Vergiler.
- Yemek Giderleri.
- 5. Kira.
- Ofise İşletim Giderleri.
- 7. Reklam ve Pazarlama.

Yansıtma hesapları nasıl çalışır?​

Yansıtma hesapları nasıl çalışır?
Yansıtma hesapları, belirle nen giderlerin gelir tablosu hesaplarına aktarıl masında kullanılan hesaplardır. Fark hesapları ise, fiili giderler ile önceden saptanmış giderler arasında çıkan farkların kaydedilmesi amacıyla kullanılan hesaplardır. Bu hesaplar borç veya alacak kalanı verebilirler.
Pazarlama masrafları nedir?​
770 Genel yönetim giderleri Nelerdir?​
770. GENEL YÖNETİM GİDERLERİ : Bir işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikasının tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerin giderleri bu hesaba borç kaydedilir.

632 hesap nasıl çalışır?​

632 hesap nasıl çalışır?
632 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ Dönem sonunda maliyet hesaplarından genel yönetim giderleri hesabında biriken tutarların gelir tablosuna aktarılması için kullanılır. Örnek: Dönem sonunda maliyet hesaplarından genel yönetim giderleri hesabında biriken 265,000 TL değerinde tutar bulunmaktadır.

Pazarlama, satış ve dağıtım giderleri türleri genellikle aşağıdaki unsurlardan oluşur:

1. Endirekt Malzeme ve Hizmet Giderleri: Pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetleri için kullanılan malzemelerin ve hizmetlerin maliyetleri.
2. Endirekt İşçilik Giderleri: Pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetleri için çalışan personelin maaş ve diğer yan hakları gibi işçilik maliyetleri.
3. Personel Giderleri: Pazarlama, satış ve dağıtım departmanlarındaki personel maaşları, primler ve diğer personel ile ilgili giderler.
4. Dışarıdan Sağlanan Hizmetler: Harici kuruluşlardan alınan hizmetlerin maliyetleri.
5. Çeşitli Giderler: Pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetleri için diğer çeşitli giderler.
6. Vergi, Resim ve Harçlar: Pazarlama faaliyetleri sırasında ödenen vergi, resim ve harçlar.
7. Amortismanlar ve Tükenme Payları: Pazarlama, satış ve dağıtım amaçlı kullanılan varlıkların amortisman giderleri ve tükenme payları.

Dağıtım giderleri ise üretim maliyetini oluşturan tüm giderlerin ürün ve hizmet yerlerine dağıtılması sürecidir. Bu dağıtım işlemi, direkt ve endirekt giderlerin üretim yerlerine ve yardımcı gider yerlerine dağıtılmasını kapsar.

Pazarlama giderleri ise ürünün stoklara verildiği andan itibaren alıcılara ulaşana kadar harcanan paradır. Bu giderler, genellikle ürünün pazarlanması, tanıtımı, reklamı ve satışı gibi faaliyetler için harcanır.

Yansıtma hesapları, belirli giderlerin gelir tablosu hesaplarına aktarılması için kullanılan hesaplardır. Örneğin, 761 hesabı pazarlama, satış ve dağıtım giderlerinin gelir tablosuna aktarılması için kullanılırken, 781 hesabı ise finansman giderlerinin aktarılması için kullanılır.

Genel yönetim giderleri ise bir işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikası tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri gibi alanlardaki giderleri kapsar.

632 hesabı ise genel yönetim giderlerinin dönem sonunda maliyet hesaplarından gelir tablosuna aktarılması için kullanılır. Örneğin, genel yönetim giderleri hesabında biriken tutarlar 632 hesabı ile gelir tablosuna aktarılabilir.

Geri