AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pazar gunu dugun olur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pazar günü düğün olur mu?​

Cumartesi ya da Pazar günleri yapılan düğünler, daha çok davetlinin müsait olacağı düşünülerek daha çok tercih edilir. Ancak hafta sonu için program yapan davetlilerin için hafta içi organizasyonlarına katılmak daha iyi bir seçenek olabilir.

Düğün kaç gün sürer?​

Düğünler iki değişik şekilde başlar. Bir kısım geleneksel düğünler Pazartesi günü başlar ve beş gün sürer, diğer geleneksel düğünler ise Cuma günü başlar ve dört günde tamamlanır. Düğün öncesi ekmek yapılır.
Komşunun düğününe giderken ne giyilir?​
Uzak akraba düğünü için ölçülü olmak her zaman için iyidir Hem şık hem de zarif görünmek için mini ya da midi boy elbiseler harika tercihlerdir. Metalik jarse kumaşlarla düğün gecesine uygun ve tercih edeceğiniz elbise formu ile şık bir duruş yakalayabilirsiniz.

Düğün gürültüsü nereye şikayet edilir?​

Düğün gürültüsü nereye şikayet edilir?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çağrı merkezi olan ALO 181 hattına vatandaşlar en çok gürültü kirliliği ile ilgili şikâyetleri bildirdi.

1 Haziran dan sonra düğünler nasıl olacak?​

1 Haziran dan sonra düğünler nasıl olacak?
Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulamasına, 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edilmesi kararı alındı.

Düğünler saat kaça kadar sürüyor?​

Nikah ve Düğün merasimlerinde; – Yiyecek/içecek ikramı yapılabilecek, – Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00’e kadar yapılabilecek.

Türk düğünlerinde neler yapılır?​

Damadın evinin önünden halay ve danslar yapılmaya başlanır ve gelin evinin önüne kadar sürer. Kız evine gelindiği zaman evin önünde davul, zurna eşliğinde kurban kesilir ve Karakucak güreşi yapılır. Ayrıca Adana düğünlerinde damada bir tatlı verilir ve tatlının içine de bir altın koyulur ve damadın bulması istenir.
Gelin el öpmeye gelince ne verilir?​
EL ÖPTÜRME : Şerbet gününden 2-3 gün sonra damat babası,annesi ve yakınları belirlenen günün akşamı kız tarafına misafirliği gider.Akşam yemeğinden sonra gelin adayı kız,gelen misafirlerin elini öper.Damadın babası,annesi ve yakınları kıza hediyelerini ( Altın bilezik,kolye,saat,küpe ve giyim eşyası)takar.

En yakın arkadaşımın düğününde ne giymeliyim?​

En yakın arkadaşımın düğününde ne giymeliyim?
Vücut tipinize göre çok da sade olmayan ama yakın arkadaş ünvanına da yakışacak kadar hareketli ve gösterişli bir elbise bulmalısınız. Öte yandan eğer düğün boyunca arkadaşınıza yardımcı olma görevini üstlenecekseniz, hareket kabiliyetinizi kısıtlamayan rahat bir elbise seçmeniz son derece önemli.

Düğün salonu nasıl şikayet edilir?​

Düğün salonu nasıl şikayet edilir?
GÜRÜLTÜ ŞİKAYETLERİNDE VATANDAŞ ÇÖZÜMÜ ALO 181’DE BULDU Çevreye duyarlı, bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gidilmeden vatandaşla direk bağlantı kurmak vizyon hedefiyle kurulan ALO 181 Çevre ve Şehircilik hattı Türkiye’nin her noktasına 7/24 hizmet veriyor.

Sokakta düğün yapmak yasak mı?​

Zaten yukarıda da belirtildiği gibi Türkiye’de açık havada düğün yapılmasını yasaklayan bir kanun hükmü bulunmamaktadır.

1 Temmuzdan sonra düğünler nasıl olacak?​

Bakanlığın, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00’te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin yayınladığı genelgeye göre, düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler …
Haziranda düğünler nasıl olacak?​
Yaz aylarının gelmesiyle düğün planları yapanlar uzun süredir “Düğünler nasıl yapılacak” sorusuna yanıt arıyordu. Kapalı yerlerde düğünler azami 100 davetli ile sınırlandırılacak ve 01 Haziran 2021 Salı gününden itibaren yapılabilecek. Nişan ve kına gibi etkinliklere ise 01 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.

Düğün izni saat kaça kadar?​

Düğün izni saat kaça kadar?
 
Pazar günü düğün yapılması konusu genellikle toplumda farklı görüşlere sahip olabilir. Bazı kişiler için Pazar günü düğün yapılabilecek bir gün olarak görülebilirken, bazıları için dinen uygun olmayabilir. Ancak sonuç olarak, düğün gününü belirlerken öncelikle çiftin ve ailelerin tercihleri, davetlilerin müsaitlik durumu ve organizasyonun planlanması gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

Düğünler genellikle 2 farklı şekilde gerçekleşebilir. Geleneksel düğünlerden bir kısmı Pazartesi günü başlayıp 5 gün sürerken, diğerleri Cuma günü başlayıp 4 günde tamamlanabilir. Düğünden önce genellikle ekmek yapımı gibi geleneksel ritüeller de gerçekleştirilir.

Komşunun düğününe katılacakken şık ve ölçülü olmak önemlidir. Mini ya da midi boy elbiseler tercih edilebilir ve metalik jarse kumaşlar ile şık ve zarif bir görünüm elde edilebilir.

Düğün gürültüsü ile ilgili şikayetler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ALO 181 çağrı merkezine başvurulabilir. Vatandaşlar en çok gürültü kirliliği konusunda bu hattı kullanmaktadır.

Evlilik işlemlerinin devam ettiği ancak pandemi nedeniyle nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin, nişan ve kına gibi etkinliklerin 1 Haziran 2021 tarihine kadar yapılmaması kararı alınmıştır.

Düğünlerde müzik yayını ve yiyecek/içecek ikramı saat 24.00’e kadar devam edebilir. Ancak belirli saatlerde canlı müzik icrası gibi konularda kısıtlamalar olabilmektedir.

Türk düğünlerinde çeşitli geleneksel ritüeller bulunmaktadır. Damadın evinden gelin evine kadar halaylar ve danslar eşliğinde geçiş yapılır, kız evine gelindiğinde ise çeşitli gelenekler uygulanabilir.

Gelin el öpmeye geldiğinde genellikle hediye verilir. Bu hediyeler arasında altın bilezik, kolye, saat, küpe gibi takılar, giyim eşyaları gibi seçenekler olabilir.

En yakın arkadaşınızın düğününde giyeceğiniz elbiseyi seçerken, sade olmayan ama yakışacak şekilde gösterişli bir elbise tercih edebilirsiniz. Eğer görevleriniz arasında arkadaşınıza yardımcı olmak da varsa rahatlık ve hareket kabiliyetinizi sağlayacak bir elbise seçmeniz önemlidir.

Düğün salonu ile ilgili şikayetler için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ALO 181 çağrı merkezi kullanılabilir. Gürültü şikayetleri gibi konularda bu hattı kullanarak yardım alınabilir.

Türkiye'de açık havada düğün yapılmasını yasaklayan bir kanun hükmü bulunmamaktadır. Ancak düğünlerin yapıldığı mekanlarda çevreye ve komşulara saygı gösterilmesi önemlidir.

Özel günlerde düğün ve nikah gibi etkinliklerde fiziki mesafe kuralına uyulması gerekmektedir. 1 Temmuz itibarıyla düğün ve nikahlarda oyun, dans, halay gibi gösterilerin ancak fiziki mesafe kuralına uyulacak şekilde gerçekleştirilmesine izin verilecektir.

Haziran ayında düğünlerin yapılmasıyla ilgili belirli kısıtlamalar ve düzenlemeler uygulanabilir. Kapalı mekanlarda düğünlerin azami 100 davetliyle sınırlandırılması gibi önlemler alınabilir.

Düğün izni genellikle belirli saatlere kadar geçerli olabilir. Ancak bu konuda kesin bir kural olmamakla birlikte, düğün izni genellikle gece geç saatlere kadar devam edebilir.
 
Geri
Üst