AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pazar Brunch Günü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çifte kavrulmuş tahin-pekmez ikilisi
Ev imali kayısı-turunç-vişne reçeli
Ev imali yeşil çıtlatma zeytin
Ev imali sele siyah zeytin
Süzme yoğurtlu kırmızı pancar salata
Mor soğanlı közlenmiş kırmızı biber salata
Dereotlu avakado ezmesi
Peynir tabağı
Domates-salatalık garnitür tabağı
Evde hazırlanmış iç ile yapılmış kapalı pide
Mısır ekmeği
Kapalı pide içini bir gün evvel akşamdan hazırlayıp dolaba kaldırabilirsiniz.

1 kg dana kıymayı suyunu çekene kadar kavurup içine 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası (isteğe bağlı) ekleyip tereyağ ve zeytinyağı ile birlikte; tuz, karabiber ve kimyon atarak biraz daha kavuruyoruz. Altını kapatıp; 3-4 adet orta büyüklükte soğanı ince olacak halde doğrayıp çiğ haliyle kıymanın içine ekliyoruz. Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp, sonraki gün için sabah kahvaltısına sıcacık bir pide yaptırabilirsiniz.

Mısır ekmeği için de 1 paket instant mayayı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile birlikte eritiyoruz. Kişi sayınıza nazaran un oranını arttırabilirsiniz. Ben 4-5 kişilik yaptığım için;.
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru ılık su ile birlikte yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. İçerisine 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ya da ayçiçek yağ ekleyip yoğurup üzerini kapatıyoruz. 15-20 dk kadar dinlendirdikten sonra avuç içi büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz. Hamur kıvamı çok sert olmadığı için ortada elinizi yağlayarak yuvarlamaya devam edebilirsiniz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun
 
Geri
Üst