Paylasimli okumanin diger adi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Paylaşımlı okumanın diğer adı nedir?​

Paylaşımlı Kitap Okuma (Shared Book Reading): Paylaşımlı kitap okuma, bir yetişkinin bir çocuğa ya da çocuk grubuna, çocuklardan çok kapsamlı bir etkileşim beklemeksizin kitap okumasını içermektedir.

Interaktif okuma nedir?​

Etkileşimli okuma, kitabı konuşturmak, hayal gücü ile biçimlendirmek ve kitabı yeniden üretmektir. Bunun için de elinizde yaşa uygun bir kitap olması yeterlidir.
Bölüm Uzmanı görevindeki öğrenci en önemli en ilginç en dikkat çekici bölümleri seçip arkadaşlarına okuyarak onları yönlendirebiliyor. Sorgulayıcı görevindeki öğrenci konu ile ilgili sorular hazırlayarak dikkat çekici noktalar üzerinde duruyor. Bağ kurucu hikâyeler ile günlük yaşam arasında ilişki kuruyor.
Okuma Çemberi etkinliği nedir?
Okuma çemberi, öğrencilerin seçtikleri kitaplara göre oluşturulan gruplarda, bireysel olarak okudukları bölümleri belirli aralarda tartıştıkları, bir öğretim yöntemidir. Üçüncü sınıf ve üzerindeki tüm seviyelerde, okuma alışkanlığı ve okuduğunu anlama becerisi kazandırmada oldukça etkili bir yöntemdir.
Paylaşımlı okuma tekniği nedir?
Aynı metni birden çok kişinin okuması ve okudukları metni tartışarak karşılıklı bilgi, duygu ve birikimini paylaşması yoluyla gerçekleştirilen okuma.

Interaktif kitap nedir?​

zKitap’ları e-kitap olarak tanımlanan elektronik kitaplardan ayıran özellik bünyesinde çoklu ortam unsurları ile (ses, animasyon, video, resim, fotoğraf, harita, grafik, tablo, simülasyon vb.) etkileşimli materyaller ile geliştirilmiş olmasıdır.

Etkileşimli hikâye okuma nedir?​

Etkileşimli kitap okuma okul öncesi dönemde yer alan çocuklara kitap okumaktan ziyade etkileşimleri barındıran bir süreçtir. Çocuk pasif dinleyici konumundan uzaklaştırılmaktadır. Etkileşimli kitap okuma çocukların yazı ve sesbilgisel farkındalıklarını desteklemektedir.
Etkileşimsel okuma modeli, bir metni anlama ya da bir tekniğin ayrıntılarını zihinde yapılandırma sürecinde, öğretmen- öğrenciler arasında karşılıklı konuşmalar ve etkileşim üzerine kuruludur. Yani öğrenme sürecinde bilgilerin zihinde aktif olarak yapılandırılması için öğretmen- öğrenci etkileşimini ön plana alır.
Okuma çemberleri niçin ve nasıl örnek bir uygulama?
Okuma çemberleri, aynı öykü, şiir ya da kitabı okumak için bir araya gelen öğrencilerin oluşturdukları gruplardır. Bu gruplarda öğrenciler, okuduklarını tartışmakta ve paylaşmaktadırlar. Rollerin gereği olarak yapılan işler, öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve sosyal yönlerinin gelişimini sağlamaktadır.
 
Geri
Üst