- Konu Yazar
Paylaşım ekonomisi lojistiği nedir?
Paylaşım Ekonomisi Lojistiği Dijital ekonomi bir paylaşım ve paydaş temelli yeni ekonomidir. Bu ekonominin temeli; şirketler, müşteriler, kamu, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşların katılımına ve paylaşımına dayalı bir paydaş temelli ekonomi olmasıdır.Paylaşım ekonomisi nasıl ortaya çıktı?
İnternetin yaygınlaşması, mobilizasyon, yeni nesillerin doğaya özlemi ve çevrecilik konusunda hassas olması, gereksiz tüketime başkaldırı gibi nedenlerle birlikte paylaşım ekonomisi kavramı ortaya çıkmıştır.Paylaşım ekonomisi Türkiye’de ne konumdadır?
Paylaşım ekonomisi Türkiye’de ne konumdadır?Mobil teknolojiyle hız kazanan paylaşım ekonomisinde Türkiye, yüzde 9 aktif katılımcı oranı ile ilk sırayı aldı. DIŞ HABERLER – Ortak kullanım ya da ortak tüketim anlamına da gelen “paylaşım ekonomisi”, teknolojik gelişmeler ve mobilin baş döndürücü yükselişiyle hızlı büyüyor.
Paylaşım ekonomisi iş modeli nedir?
İnsanların sahip oldukları ve sürekli kullanmadıkları varlıklarını paraya dönüştürmek ve aynı varlıklara ihtiyacı olanlarla buluşturmak üzerine kurulmuş bir iş modelidir. En bilinen örnekler Airbnb ve Uber’dir.Platform ekonomisi ne demek?
Platform ekonomileri, iki (veya çok) taraflı pazarda faaliyet gösteren iki (veya daha fazla) farklı, fakat birbiriyle bağlantılı kullanıcı grubunun, taraflardan en az biri için değer yaratacak şekilde etkileşimde bulunmalarını sağlayan oluşumlardır.Neden döngüsel ekonomi?
Neden döngüsel ekonomi?Döngüsel ekonomi, üretim süreci boyunca kullanılan tüm hammaddelerin tekrar değerlendirildiği bir sistemdir. Döngüsel ekonomide çöpe atmak yerine dönüştürmek ve yeni kaynaklar üretmek, sistemin en önemli amaçlarıdır.
Turizmde paylaşım ekonomisi nedir?
Paylaşım ekonomisi yeni bir sosyal ekonomik kavram olup, turizm sektöründe paylaşım ekonomisinin turistlere sağladığı katkılar konaklama paylaşımı, araç paylaşımı, seyahat arkadaşlığı paylaşımı, rekreasyon paylaşımı ve toplu taşıma paylaşımı, çevrimiçi platformları tarafından sağlanır.Paylaşım Ekonomisi ve ortaklaşa Tüketim Hareketi Nedir?
Ortak tüketim (collaborative consumption) kavramı kısaca “mülkiyet ve kullanımın bireyler ve kuruluşlar arasında paylaşılarak, yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve işletmelerin büyümelerini sağlayarak, pazar etkinliğinin arttırıldığı bir ekonomik modeldir” şeklinde tanımlanabilmektedir (Owyang, 2013:4).Platform modeli çalışma nedir?
Platform modeli çalışma nedir?Platform İş Modeli teknolojiyi kullanarak değer meydana getirenlerin toplandığı bir alandır. Bildiğimiz Facebook, Twitter, YouTube, UBER bunlardan bir kaçı. Platformlar, parçalanmış endüstrilerdeki bağlantısız oyuncuları bir arada tutuyor. OpenTable bağlantısız ve bağlı olmayan restoranları topluyor.
Platform çalışma nedir?
Platform çalışma, istemde bulunulan belirli hizmetlerin gereksiniminin karşılanmasına ilişkin geniş kapsamlı faaliyet türlerinin dijital çalışma platformları aracılığıyla sunulmasını içermektedir (OECD, 2019: 54).Döngüsel ekonominin geleceği nedir?
Her şeyin sıfırdan üretildiği doğrusal ekonomi modelinin zıttı olan döngüsel ekonominin hedefi doğal kaynakların tüketimini azaltmak ve geri dönüşüm yaparak atık maddelerin ekonomi içerisine yeniden kazandırılmasını sağlamaktır.Döngüsel ekonomi hipotezi nedir?
Döngüsel ekonomi hipotezi nedir?Döngüsel ekonomi (İngilizce: circular economy); endüstriyel ekonomide üretim, kullanım ve imha süreci yerine dönüşümü ve yeniden dönüşümü esas almayı ifade eden endüstriyel bir terimdir.
Ortak tüketim ne demek?
1978 yılında Felson ve Spaeth, ortak tüketim kavramını ekonomik değeri olan mal ve hizmetlerin bir ya da birçok kişi tarafından ortak bir faaliyet çerçevesinde tek başına veya birden çok kişi ile birlikte tüketmesi olarak tanımlamışlardır.Ortaklaşa kullanım hareketi nedir?
Platform olan şirket ne demek?
Platform olan şirket ne demek?Platform Şirketi (Türkçe) Özel bir sermaye şirketi tarafından, belirli bir endüstri veya yatırım türünde başlangıç satın alması ile oluşan yapıdır.