AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patoloji nasil bir bolum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patoloji nasıl bir bölüm?​

Sağlık hizmeti hiç bitmeyen bir ihtiyaç olduğu için patoloji teknikerliği de ilgi oldukça fazladır ve ihtiyaç giderek artmaktadır. Patoloji teknikerinin görevleri, Doktor tarafından laboratuvara gönderilen vücut sıvılarının incelenmesinde görev yapar. İstenen doku kesitlerini en doğru şekilde incelemesini yapar.
Patoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?
Hastalık bilimi olarak tanımlanan patoloji, bir tıp alanıdır. Hücrelerde ve dokularda oluşmuş rahatsızlıkları, özel testler ile tanılar. Patoloji testleri, genel olarak kanser teşhisi ve evresini belirlemek adına yapılmaktadır.
Patoloji bölümü ne işe yarar?
Patoloji, hastalık bilimi anlamına gelen bir tıp dalıdır. Doku ve hücrelerde oluşan hastalıkları özel testler kullanılarak teşhis eder. Patolog; tanı koyulması için alınan numuneleri değerlendirir, tanıyı belirten raporları düzenler. Patoloji testleri, genellikle kanser tanısı ve evresini belirlemek için yapılır.

Patoloji Laboratuvarı bölümleri nelerdir?​

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümünde; Patoloji Uygulamaları, İmmünohistokimya, Makroskopik Diseksiyon, Moleküler Patoloji Teknikleri, Histoteknoloji, Histoloji gibi mesleki alan dersleri hem teorik hem uygulamalı olarak okutulmaktadır.
Patoloji ne kadar maaş alır?
Yeni işe başlamış bir patolog maaşı:800 TL’den başlar. Deneyimli uzman bir Patolog: 41.000 TL ile 60.000 TL arasında olur. Çalıştıkları hastanelerde işlerinin yanı sıra ek (yönetim, idareci, eğitimci)görev yapan uzman patolog:75.000 TL ve üzeri maaş alırlar.
Patoloji laboratuvar Teknikeri nasıl bir bölüm?
Patoloji teknikeri; ilgili hekimler tarafından laboratuvara gönderilen vücut sıvısı ve dokuların mikroskobik incelemelerini yapan, patoloji laboratuvarına gelen materyal örneklerini çalışan kişiye verilen mesleki unvandır.

Patoloji Uzmanı Doktor mu?​

Patoloji uzmanı olabilmek için öncelikle 6 yıllık tıp eğitimini tamamlamak ve hekim olmak gerekir. Daha sonra da patolog adaylarının, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (TUS) başarılı olması ve Patoloji alanında uzmanlık eğitimi alması gerekiyor.
Patoloji teknikeri ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
 

Benzer Konular

Geri
Üst