Patlıcanlı Yufka Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patlıcanlı Yufka Kebabı Tanımı İçin Materyaller

İç harcı
1 adet tavuk göğsü
1 adet patlıcan
1 adet büyük uzunluk patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk domates
Tuz (1 tatlı kaşığının yarısı)
1 çay kaşığı pulbiber, karabiber, kekik,kimyon
2 adet yufka
Beşamel sos
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Az tuz
Üzeri için
Kaşar

Patlıcanlı Yufka Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tavada patlıcan patates ve havuçları kızartıyoruz.
Birebir anda öbür bir tencerede sotelik tavuklar suyunu bırakıp da çekene kadar ocakta bekletiyoruz.
Daha sonra yağ biber ve soğanlarla bir arada soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Domates salça ve baharatları katıyoruz.
En son kızartmalıkları da ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra harcımız hazır.
Yufkaları 4 e bölüp 1 çorba kasesine seriyoruz.
Üzerine harcı döküp kenarlarıyla üstünü kapatıyoruz ve aykırı çevirip yağlı kağıt üzerine bırakıyoruz.
Bu sırada ufak bir tencerede tereyağı erittikten sonra evvel un ve tuzla düzgünce karıştırdığımız karışıma süt ekledikten sonra koyu bir kıvam alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Ve beşamel sos da hazır.
5- 6 dakika bekletip sosu üzerine seriyoruz yufkaların.
Fırına atıp üzeri hafif kızarıncaya kadar bekliyor ve en son kaşarları uzun ince dilimler halinde serpiştiriyoruz ve hamur hamur kalmadığından emin olana kadar fırında pişirelim. Şimdiden afiyet olsun:
Patlıcanlı Yufka Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst