AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
İç malzemeler;
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet patlıcan
7-8 adet kıl biber
1 kase mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, pul biber
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Diğer malzemeler;
Galeta unu
1 şişe maden suyu

Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan ve sarımsaklar zeytinyağında kavrulur.
Patlıcan eklenip kavurmaya devam edilir.
Patlıcanlar hafif yumuşayınca biberler de ilave edilir.
Biberler yumuşamaya başlayınca mantarlar eklenip kavurmaya devam edilir.
Salça ve baharatlar da eklenip 5 dk daha kavrulur ve ocaktan alınır.
Sos için su ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
Bir yufka tezgaha serilip sostan her yerine iyice sürülür.
Üzerine ikinci yufka serilir.
Eşit parçalara bölünür.
Her parçaya iç malzemeden eklenir ve kenarlarından kapatarak sarılır.
Tüm yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.
Bir kaseye maden suyu, başka bir kaseye galeta unu alınır. (eğer yufkayı ıslattığınız sostan kaldıysa onu da maden suyuyla karıştırabilirsiniz ben öyle yaptım. )
Börekler önce maden suyuyla ıslatılır daha sonra galeta ununa bulanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişirilir. Börekler altın rengine döndüğünde olmuş demektir.
Sıcak sıcak servis etmeyi unutmayın

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤.

Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın @bikaşıktarif

Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst