Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
2 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Sosu için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tadı da, görüntüsü de şahane bir börek
İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Patlıcan, soğan ve kapya biberi küçük küçük doğra.
Bir tavaya sıvı yağ alarak soğan ile biberi ilave et ve kavur.
Ardından patlıcanları, salçayı ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyerek pişir.
Tuz ve karabiberi de koyduktan sonra soğumaya bırak.
Yufkaların arasına sürmek için un, sirke, sıvı yağ ve suyu karıştır.
Birinci yufkayı ser ve üzerine bu sostan sür.
İkinci yufkayı üzerine serip yine sostan her yerine gelecek şekilde sür.
Üçüncü yufkayı da serip aynı şekilde sostan sürdükten sonra iç harcı her yerine yay.
Yufkayı bütün rulo şeklinde sar. Burada dilerseniz benim gibi kolay kesmek için ikiye de kesebilirsiniz.
Sardığın yufkayı birer parmak genişliğinde kes ve yağlı kağıt serdiğin tepsiye diz.
Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp, çörek otu serp.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişir. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
2 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Sosu için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tadı da, görüntüsü de şahane bir börek
İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Patlıcan, soğan ve kapya biberi küçük küçük doğra.
Bir tavaya sıvı yağ alarak soğan ile biberi ilave et ve kavur.
Ardından patlıcanları, salçayı ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyerek pişir.
Tuz ve karabiberi de koyduktan sonra soğumaya bırak.
Yufkaların arasına sürmek için un, sirke, sıvı yağ ve suyu karıştır.
Birinci yufkayı ser ve üzerine bu sostan sür.
İkinci yufkayı üzerine serip yine sostan her yerine gelecek şekilde sür.
Üçüncü yufkayı da serip aynı şekilde sostan sürdükten sonra iç harcı her yerine yay.
Yufkayı bütün rulo şeklinde sar. Burada dilerseniz benim gibi kolay kesmek için ikiye de kesebilirsiniz.
Sardığın yufkayı birer parmak genişliğinde kes ve yağlı kağıt serdiğin tepsiye diz.
Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp, çörek otu serp.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişir. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı