AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlıcanlı Perde Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler
200 gram kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 adet patlıcan
2 su bardağı su pirinç

Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı Yapılışı

Patlıcanları dilimleyip 10 dk tuzlu suda bekletelim.
Suyunu güzelce süzüp kurutalım ve kızartalım.
Kuşbaşı doğranmış dana etini tenceremize alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim(etiniz pişmemişse su eği yapabilirsiniz).
Akabinde kuru soğan, kapya biber ve sivri biber ekleyip sıvı yağ gezdirelim.
Etimize 1 tatlı kaşığı salça koyup kavuramaya devam edelim.
En son domates ekleyip kavurduktan sonra tuz karabiber pulbiber ekleyip ocaktan alalım.
Isıya sağlam bir fırın kabı içerisine patlıcanları dizelim.
Üzerine kavurduğumuz eti bastıra bastıra yerleştirelim.
En üste pilav koyup patlıcanla üzerini kapatalım.
(ben pilavı pişirip koydum).
Üzerine yarım çay bardağı salçalı su karışımı döküp fırınlayın.
Tüm gereçler piştiği için yaklaşık 10 dk kâfi olacaktır.Ben küçük bir tencere kullandım ve fırınlamadım ocak üstünde biraz fokurdatıp servis ettim.Müthiş bir lezzet.Mutlaka denemenizi öneririm Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst