Patlıcanlı Maklube Yemeği Nasıl Yapılır? Patlıcanlı maklube yemeği tarifi için öncelikle patlıcanları doğrayıp tuzlu suda bekletin. Daha sonra eti kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yağda kavurun. Soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci yıkayıp ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin. Patlıcanları süzüp kızartın. Pilavı tencereye dökün ve üzerine patlıcanları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Servis yapmadan önce tencereyi ters çevirip maklubeyi servis tabağına alın. Üzerine doğranmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
İçindekiler
Patlıcanlı Maklube Yemeği Nasıl Yapılır?
Patlıcanlı maklube yemeği yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler arasında 2 su bardağı pirinç, 500 gram dana eti, 2 adet patlıcan, 2 adet domates, 1 adet soğan, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve su bulunmaktadır.İlk adım olarak pirinci yıkayıp süzgece alın ve suyunu süzülmesi için bir kenarda bekletin. Ardından dana etini küp şeklinde doğrayın. Patlıcanları da alacalı şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletin. Bu şekilde acısının çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Üzerine doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince dana etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından salçayı ekleyip karıştırın.
Daha sonra pirinçleri tencereye ekleyin ve kavurun. Pirinçlerin rengi değişene kadar kavurmayı sürdürün. Ardından tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Bu sırada patlıcanları suyunu süzdürüp kurulayın. Patlıcanları kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Ardından tenceredeki su kaynadıktan sonra patlıcanları tencereye ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçlerin suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken maklube yemeğini ocaktan alın ve bir süre dinlendirin. Servis yapmadan önce tencereyi ters çevirip servis tabağına alabilirsiniz.
Patlıcanlı maklube yemeği hazır! Afiyet olsun!
Patlıcanlı Maklube Yemeği Nasıl Yapılır?
Patlıcanlı Maklube Yemeği Nasıl Yapılır? |
Patlıcanlı maklube tarifi için önce patlıcanları kızartın. |
Etleri kuşbaşı doğrayıp pişirin. |
Pirinci yıkayıp süzün. |
Tencereye sıvı yağ ekleyip soğanları kavurun. |
Mercimekleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. |
Patlıcanlı maklube için patlıcanları kızartın.
Etleri kuşbaşı doğrayıp pişirin.
Pirinci yıkayıp süzün.
Tencereye sıvı yağ ekleyip soğanları kavurun.
Mercimekleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.