Patlıcanlı Kol Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İçi için;
1 kg patlıcan
3 adet sivri veya çarliston biber
2 adet domates
3 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Çay kaşığı ucu ile kimyon
Tuz
Hamur için;
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (5-6 bardak)
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur yağlamak için sıvı yağ

Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce içini hazırlayacağız. İçi için; Soğan, patlıcan, biber, domates ufak ufak doğranır.
Sıvıyağ tavaya alınır. Önce soğan iyice sotelenir.
Sonra biberler sotelenmiş soğanın içine atılır ve sotelendikten sonra patlıcanlar dökülür.
O da kavrulduktan sonra salça eklenir. Biraz karıştırılır.
En son domates, baharatlar ve 1 çay bardağı su eklenip suyu çekene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Hamur için; Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
Sonra yavaş yavaş un eklenir.
Ele yapışmayan hamur elde edeceğiz.
Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Sonra tek tek tabak büyüklüğünde açılır.
Aralarına un serpilerek üst üste kenara konur.
Sonra hamurlar tek tek açılmaya başlanır.
Önce merdane ile biraz büyütülür sonra oklava ile açılır.
Yufka kalınlığında çok ince olmayan bir hamur olacak.
Sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.
Açılan hamurun en dışına yarım ay şeklinde iç harç konur ve sarılır. Tepsiye konur.
Aynı işlem diğer hamurlara da yapılır.
Tepsiye dizme işlemi bitince üzerine sıvı yağ sürülür ve fırına atılır.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dk pişirilir. Her fırında farklı tabi.
İsterseniz fırına atmadan önce susam, çörek otu vb serpebilirsiniz.
Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst